11. prosince 2016 • 10:35

Fotbalisté Seattlu po penaltách slaví první titul v MLS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Seattlu jsou poprvé šampiony zámořské Major League Soccer. V sobotním finálovém utkání proti domácímu Torontu zvládli lépe penaltový rozstřel v poměru 5:4, poté co v normální hrací době ani v prodloužení žádný gól nepadl.


Hrdinou utkání byl švýcarský brankář Stefan Frei, který zejména v prodloužení několikrát bravurně zasáhl proti svým bývalým spoluhráčům z kanadského týmu. Jeho současní kolegové z týmu přitom nevystřelili na branku soupeře ani jednou. Přesto získali trofej a Frei ocenění MVP pro nejlepšího hráče zápasu.

Frei v letech 2009 až 2013 působil právě v Torontu. "Je mi jedno, kde se to stalo. Napsali jsme historii Sounders. Potřebovali jsme k tomu trochu štěstí, ale to k tomu patří," řekl Frei. "Někdo jednou řekl: Šampionáty vyhrává obrana," konstatoval trenér vítězů Brian Schmetzer, který po neúspěšném úvodu sezony převzal mužstvo po Sigim Schmidovi a ještě zachránil účast v play off.

Toronto bylo vůbec prvním kanadským týmem ve finále soutěže, země si ale na fotbalový titul ještě bude muset počkat. "Každý ze sebe vydal všechno, ale nebyli jsme odměněni. Takový je sport, takový je život," litoval kapitán poraženého týmu Michael Bradley.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud