11. prosince 2016 • 10:36

Pardubice získaly na hostování útočníka Johnsona z Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Pardubic posílil americký útočník Nicholas Johnson. Do Dynama přišel na měsíční hostování z Plzně. Třicetiletý čtvrtý nejlepší střelec minulého ročníku extraligy, který v této sezoně skóroval jen jednou, může nastoupit za Pardubice už v dnešním utkání v Olomouci.


"Jsem nadšený. Pro mě to je nový svěží start do sezony. S klubem jsem jednal už po minulé sezoně, vážil jsem si našeho rozhovoru. Jsem rád, že tu mohu být a věřím, že týmu pomohu," uvedl Johnson v tiskové zprávě pardubického klubu.

V tomto ročníku má na kontě z 28 zápasů šest bodů za jednu branku a pět asistencí. Celkem si připsal v české extralize ve 281 duelech 136 bodů za 80 gólů a 56 přihrávek. Do Plzně přišel v roce 2010 a po zisku titulu v roce 2013 odešel do německého Schwenningenu, odkud se zase po roce na západ Čech vrátil.

V minulé sezoně stihl nastřílet v základní části 22 gólů, přestože kvůli zranění sehrál jen 37 utkání. "Byl jsem chvíli zraněný, ale vrátil jsem se a mohl jsem vstřelit dvaadvacet gólů. Rád bych se do té formy vrátil," uvedl Johnson. Nyní se střelecky hledá. "Je za tím vždy kombinace více faktorů. Já se hlavně musím soustředit dopředu a jít dál. Musím věřit, že to zase přijde a bude se mi dařit," dodal Johnson.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud