3. ledna 2017 • 04:40

Čeští junioři prohráli ve čtvrtfinále MS s Kanadou 3:5

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa hráčů do 20 let s Kanadou 3:5. Svěřenci trenéra Jakuba Petra vyhráli v Montrealu zásluhou branky Davida Kašeho první třetinu, ale favorizovaní Kanaďané ve druhé dvacetiminutovce zápas otočili ve svůj prospěch. Češi si tak i přes dobrý výkon připsali čtvrtou porážku v pátém utkání na turnaji a obsadí konečné šesté místo.


Mužstvo vedené kapitánem Filipem Hronkem tak nedokázalo ukončit čekání na další českou medaili na juniorském šampionátu. Naposledy reprezentace uspěla v roce 2005, kdy Češi získali bronz. Od té doby nedokázali postoupit do semifinále.

Český tým nastoupil do klíčového utkání turnaje se Škarkem v brance. Sedmnáctiletý jihlavský talent měl od úvodní minuty více práce než jeho protějšek Ingram, složité situace však řešit nemusel. Očekávaný tlak domácích hráčů totiž nepřišel.

V 10. minutě si Češi zahráli první přesilovou hru, gólově se však prosadit nedokázali. Stejně jako následně Kanaďané při Zbořilově vyloučení. Bezbrankový stav se změnil v 17. minutě, kdy Kaše využil nečekaného odrazu puku od hlavního rozhodčího Kubuše a pohotovou střelou otevřel skóre.

Druhá třetina patřila Kanadě. Hronkovo vyloučení sice domácí nevyužili, ale ve 24. minutě již vyrovnal před Škarkem osamocený Speers. Následně trefil Roy horní tyč, ale ve 28. minutě již Kanaďané vedli. Špatné postavení českých hráčů na buly využil Stephens a překonal Škarka podruhé.

Český tým byl pod velkým tlakem, přesto se mu podařilo vyrovnat. Šoustal vzal v přečíslení dva na jednoho zakončení na sebe a první střelou ve druhé třetině překonal Ingrama. Ve 29. minutě se jednalo celkově o pátou českou střelu v zápase.

Kanaďany ale vyrovnání nezastavilo, dále diktovali tempo a opět se dostali do vedení. Aktivní Stephens sice ještě trefil tyč, obránce Chabot ale o pár vteřin později mířil přesně.

Ve 42. minutě byl blízko vyrovnání Nečas, Ingram si však s jeho pokusem poradil a jeho spoluhráči si následně poprvé vypracovali dvoubrankové vedení. Škarka překonal po rychlé přihrávce zpoza branky Gauthier. Češi nerezignovali a pohotově dorážejícímu Stránskému se podařilo opět snížit, jenže o 43 vteřin později přidali Kanaďané další branku. A střelcem byl opět Gauthier.

Tentokráte již Kanaďané dvoubrankový náskok udrželi a v semifinále se utkají se Švédskem, druhou dvojici tvoří USA a Rusko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud