17. ledna 2017 • 09:02

Pro házenkáře Polska končí MS překvapivě už v základní skupině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Polska se překvapivě rozloučí s mistrovstvím světa ve Francii už v základní skupině. Čtvrtý tým z loňských olympijských her v Riu a obhájce bronzu podlehl ve svém třetím utkání ve skupině A Rusku 20:24 a s nulou bodů na kontě je bez šance na postup do osmifinále.


Poláci hráli v pondělí v Nantes zápas o všechno, ale podobně jako v předchozích dvou duelech se jim nedařilo v útoku. Na ruské straně se naopak překonával brankář Vadim Bogdanov, jenž si připsal devět zákroků včetně dvou chycených sedmiček a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

"Hráči bojovali, ale potřebují více zkušeností, aby dokázali takové zápasy vyhrávat. Snad devětkrát nebo desetkrát jsme nebyli schopni skórovat ve vyložené šanci, to byl náš největší problém," uvedl trenér polské reprezentace Talant Dujšebajev. Rusko doprovodí do osmifinále domácí Francii.

Ze skupiny B v Metách si postup zajistily díky třetím výhrám v třetích duelech týmy Slovinska a Španělska. Slovinsko zdolalo 29:22 Makedonii a Španělé deklasovali 42:22 Angolu. Stejnou bilanci a postup má ve skupině C v Rouenu Chorvatsko, jež se může těšit na další boje díky výhře 31:25 nad Běloruskem.

Nezaváhali ani olympijští vítězové Dánové, kteří v prestižním derby ve skupině D v Paříži zdolali 27:25 Švédsko a také oni jsou po třech zápasech stoprocentně úspěšní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud