17. ledna 2017 • 20:00

Karlovarsko vybojovalo ve Finsku osmifinále Poháru CEV

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Karlovarska vybojovali ve Finsku postup do osmifinále Poháru CEV a v evropských soutěžích slaví největší úspěch v krátké klubové historii. Po domácí prohře 2:3 s Tiikeritem Kokkola vyhráli odvetu 3:1. V další fázi narazí na vítěze souboje mezi řeckým Olympiakosem Pireus a ruským Surgutem.


Karlovarsko, které vstoupilo do extraligy na podzim 2014, podlehlo před dvěma týdny Tiikeritu, přestože vedlo 2:0 na sety. Dnes muselo ve Finsku zvítězit, což se mu povedlo po setech 27:29, 25:19, 25:18 a 25:23.

Mečbol proměnil bývalý kapitán reprezentace Ondřej Hudeček, jenž Západočechy posílil před touto sezonou po návratu z Francie. Třiceti body k postupu pomohl univerzál Michal Kriško.

Jméno příštího soupeře se karlovarský klub dozví ve středu večer po odvetě v Surgutu. Ruský klub bude rovněž dohánět ztrátu 2:3 z Pirea.

Ve čtvrtek se ve stejné soutěži představí volejbalisté Brna a pokusí se zaskočit favorizované Tours. Francouzský klub s lídrem Davidem Konečným před dvěma týdny doma vyhrál 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud