17. ledna 2017 • 21:55

Byla to pro nás oslava hokeje, řekl k postupu Sparty Moták

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Suverénním způsobem si hokejisté Sparty zajistili postup přes švédské Växjö do finále Ligy mistrů. V součtu vyhráli oba semifinálové zápasy přesvědčivě 6:1 a těšit je mohl nejen postup, ale i skvělá hra, kterou nabídli více než 12 tisícům diváků v hledišti O2 areny.


"Pro nás to byla oslava hokeje. Bylo tu mnoho diváků, předvedli jsme výborný výkon, který jsme navíc korunovali nulou na kontě obdržených branek. Musím před chlapci smeknout. Hráli jsme dnes vynikající zápas," ocenil asistent trenéra Zdeněk Moták. "Je to úspěch nejen pro nás a pro Spartu, ale asi i pro celý český hokej," dodal Moták.

Hosté dnes Pražany ničím nepřekvapili. "Hráli jsme velmi dobře dozadu, byli v průběhu zápasu čím dál aktivnější a postupně lepší než soupeř. Ne asi o třídu a ten čtyřbrankový rozdíl, ale lepší jsme byli a zasloužili jsme si vyhrát a postoupit," prohlásil Moták.

Sparťané prožívají skvělou jízdu pohárovou Evropou, zatímco v extralize se nevyhnuli několika výkyvům a z páté příčky ztrácí na vedoucí Liberec už 15 bodů.

"V Lize mistrů hrajete proti slovutným soupeřům. Přešli jsme přes švédské celky (Växjö a HV 71), přes finského soupeře (Kärpät Oulu) i přes silný švýcarský tým (Bern). Vždy jsme se připravili velice pečlivě. Nemyslím, že bychom hráli méně kvalitní hokej než v extralize, ale asi se na to lépe připravíme i soustředíme," přemítal Moták.

V postupu do finále vidí jednoznačný přínos i pro další zápasy v extralize, která vstoupí do poslední čtvrtiny základní části a pak přijdou klíčové boje ve vyřazovací části.

"Nepříjemné bylo, že jde o těžké zápasy a jsou ve velkém kalupu. Naopak pozitivní je to, že tyto zápasy vyhráváme a posunou nás zase dál. Nejen hráče, ale i nás trenéry. Je to výborné pro všechny zúčastněné. A pro nás i odrazový můstek k dalším utkáním v extralize," řekl Moták.

Lituje snad jen toho, že finále čeká Spartu 7. února venku - na ledě úřadujícího švédského mistra Frölundy. "Mrzí to i proto, že tady by asi přišlo ještě více diváků, kteří byli dnes fantastičtí a zaslouží si poděkování. Snad jim pak nějakou oslavičku připravíme," uvedl Moták.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud