17. ledna 2017 • 22:56

Hlinka: Náš postup je velkým úspěchem a vizitkou české extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obrovskou touhu po úspěchu ukázali v průběhu vyřazovacích bojů Ligy mistrů hokejisté Sparty. Podle svých slov bojovali nejen za svůj klub, ale za celý český hokej. Podle kapitána Jaroslava Hlinky je postup do finále nejlepším důkazem, že extraliga není zdaleka tak špatnou soutěží, jak někdy bývá kritizována.


"Je to velký úspěch pro Spartu i celý český hokej. Přešli jsme přes švédské týmy, finský i švýcarský, což si myslím, že je dobrou vizitkou české ligy. Myslím, že extraliga je v tomto směru zbytečně podceňovaná," řekl novinářům čtyřicetiletý útočník.

"Hráli jsme oba zápasy velmi dobře do defenzivy. Dnes jsme je prakticky do ničeho nepustili a měli ten zápas pod kontrolou," prohlásil Hlinka po dalším vítězství nad Växjö.

Pražanům by k postupu stačila po výhře 2:1 z ledu soupeře i remíza. Myšlenky na ni však mužstvo od začátku rázně odmítalo. "Na to se nedá nikdy hrát. To je strašně ošidné. Na to je tady dost zkušených hráčů, abychom nad něčím takovým přemýšleli. Chtěli jsme vyhrát a od začátku jsme hráli na vítězství," uvedl Hlinka.

S extraligou, v níž si Sparta zahrála finále loni, nechtěl současný úspěch příliš porovnávat. "Je to jiné než v extralize, kde celý rok dřeme na to, abychom se dostali do finále. Tohle je takový bonus navíc, ale z mého pohledu je to hodně prestižní soutěž," řekl Hlinka.

Z pozice kapitána nevyloučil, že tým postup do finále oslaví. "Nějaký čas teď máme, protože pokračujeme extraligou až v neděli s Pardubicemi, takže nějaká malá oslava určitě bude, protože si myslím, že tento úspěch si ji zaslouží," řekl Hlinka.

Spartu nasměroval za výhrou Lukáš Klimek. Při dorážce trefil parádně horní růžek odkryté branky. "Puk se trošku vrtěl, takže jsem to chtěl hlavně dostat na bránu. Chtěl jsem to i nahoru, ale trefil jsem to líp, než jsem chtěl," přiznal s úsměvem Klimek.

"Myslím, že první gól určil další vývoj. Uklidnili jsme se pak a hráli naši hru. Odpovědně dozadu a uhráli jsme si to," doplnil Klimek.

Vyzdvihl, že Sparta neinkasovala. "Tým si pak věří, gólman si věří, hráli jsme dozadu zodpovědně, jak po nás trenér chce. I když i soupeř měl nějaké šance, nenabídli jsme mu jich zrovna mnoho. Navíc Tomáš Pöpperle chytal výborně a podržel nás," uvedl Klimek.

Podle sparťanského gólmana odehráli Pražané jeden z nejlepším zápasů v sezoně. "Super pocit, že jsme ve finále. Atmosféra byla parádní, lidi nás hnali a my šli koncentrovaně celé utkání za postupem. Odehráli jsme výborně obě utkání. Všechny čtyři lajny hrály parádně a navíc výborně takticky. V kabině to je cítit, jak moc jsme to chtěli urvat a postoupit do finále," řekl Pöpperle.

"Všichni berou tu soutěž vážně. Je vidět, že se na to soustředíme a chtěli jsme udělat nějaký úspěch. I proto, abychom ukázali, že český hokej na tom není až tak špatně, jak se o tom někdy mluví," uvedl Pöpperle.

Finále se hraje na jeden zápas a lepší bilance v soutěži dává výhodu domácího prostředí Frölundě. "Věřím, že stejně, jak za námi dorazili lidi do Växjö, tak přijedou do Švédska i na finále," řekl Pöpperle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud