18. ledna 2017 • 15:24

Fotbalisté Brna i Liberce nastříleli v Tipsport lize pět gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce a Brna ve svých druhých zápasech zimního turnaje Tipsport ligy napravili úvodní vysoké porážky a druholigovým soupeřům dnes nastříleli shodně pět branek. Slovan rozstřílel Varnsdorf 5:2 a Brno deklasovalo Znojmo 5:1. Oba celky z nejvyšší soutěže tak udržely naději na postup do Final Four.


Liberec po úvodní prohře 1:4 s Mladou Boleslaví proti Varnsdorfu už nasadil největší hvězdu Milana Baroše a bývalý reprezentační kanonýr si mezi 12. a 19. minutou připsal dvě branky. Slovan vedl po poločase 3:0, do druhého dějství kouč Severočechů Jindřich Trpišovský omladil sestavu a oba celky přidaly po dvou gólech.

"Dnes jsme měli výrazně lepší pohyb než v minulém utkání. Navíc jsme z prvních čtyř šancí dali rychlé tři góly, takže opticky to z naší strany vypadalo lépe. Nechci to moc přeceňovat, ale byly tam alespoň nějaké věci, které bychom si představovali," řekl pro klubový web Trpišovský.

Brno na úvod Tipsport ligy s hráči, kteří nepatří do A-týmu, utrpělo s Pardubicemi debakl 0:5. Proti Znojmu už kouč Svatopluk Habanec nasadil obvyklou sestavu a domácí v duelu skupiny C jasně dominovali. Dvě asistence si připsala nigerijská posila Ashiru, dvěma góly se blýskl Konžan Litsingi. Poločas skončil 4:1 a po prostřídání po pauze už padla jen jedna branka.

Cenný skalp si připsala Karviná, která zvítězila na hřišti lídra slovenské ligy Žiliny 3:1. V druhém dnešním souboji obou týmů nasadili trenéři hráče širšího kádru a slovenský celek vyhrál 3:0. Teplice napravily úvodní remízu 4:4 v přípravě na půdě třetiligového Písku a v pražských Satalicích porazily druholigový Žižkov 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud