18. ledna 2017 • 17:58

V zápase Kazaně s Ufou skórovali v KHL tři Češi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tři čeští hokejisté se zapsali mezi střelce v utkání KHL mezi Kazaní a Ufou, jež skončilo vítězstvím domácího týmu Ak Bars 6:5 v prodloužení. Za Kazaň skórovali Jiří Sekáč a Michal Jordán, v dresu poraženého celku se prosadil Tomáš Mertl.


V divoké přestřelce zaznamenal Sekáč gól v 19. minutě po přihrávce bývalého spoluhráče ze Lva Praha Justina Azeveda a potrestal Mertlovo vyloučení. Poslal tak Kazaň do vedení 2:1, ale Salavat Julajev třemi góly v prvních šesti minutách druhé části otočil na 4:2. Čtvrtý gól vstřelil právě Mertl.

Domácím se ještě do poloviny duelu podařilo srovnat, ale Ufa se ještě před přestávkou znovu ujala vedení. Držela ho až do 59. minuty, v níž krátce po odchodu svého gólmana na střídačku a začátku power play srovnal nahozením od modré obránce Jordán a poslal duel do prodloužení. V jeho 52. sekundě rozhodl o výhře domácích Arťom Lukojanov.

Ve šlágru mezi vedoucími týmy divizí Východní konference vyhráli hokejisté Omsku 5:3 na ledě Magnitogorsku. V dresu domácích si připsal jednu asistenci Tomáš Filippi, na straně hostů nedohrál kvůli zranění Vladimír Sobotka.

V brance Omsku dostal před Dominikem Furchem přednost Oleg Šilin a poprvé inkasoval ve 14. minutě, kdy vyrazil Filippiho střelu pouze před jeho spoluhráče Jevgenije Timkina. Avangard tím přišel o jednogólové vedení a pár minut později ztratil i svého elitního centra Sobotku, který po srážce se spoluhráčem zřejmě se zraněným kolenem zamířil do kabin a na led se už nevrátil.

Omsku se téměř po celý zápas dařilo eliminovat nejlepší řadu Magnitogorsku s centrem Janem Kovářem. Až v závěru utkání se prosadil její křídelní hráč Danis Zaripov, ale Avangard si prestižní vítězství vzít nenechal. Odveta mezi lídry Charlamovovy a Černyševovy divize se odehraje hned ve čtvrtek opět na ledě mistrovského Metallurgu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud