18. ledna 2017 • 20:49

Basketbalistky USK v Krakově nezaváhaly, mají třetí výhru v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály v Evropské lize i třetí zápas v tomto roce, když přehrály Wislu Krakov na jejím hřišti 90:70. Polský celek zdolaly české mistryně venku teprve podruhé v historii. Mají tak už velmi blízko k jistotě postupu do play off. Na šestý Krakov mají náskok pěti výher a ohrozit je může už jen Schio. Navíc se díky prohře Fenerbahce v Montpellieru posunuly na druhé místo skupiny A za dosud neporažený Kursk.


Pražanky přijely do Polska bez Američanky Candice Dupreeové a zdravotní potíže měly i další hráčky na pozici čtyři, Aneta Šteinbergaová a Alena Hanušová. Česká reprezentantka nakonec nastoupila v základní sestavě a problémy na sobě nedala vůbec znát. Naopak dala šest z úvodních devíti bodů USK.

Poté se k ní přidala i nejužitečnější hráčka soutěže Sonja Petrovičová, která odehrála další skvělý zápas. Do statistik si zapsala 27 bodů a 12 doskoků.

"Bylo to těžší, než jak naznačuje výsledek. Jelikož jsme měly zraněné hráčky, tak nám i toto vítězství sebralo hodně energie. Na druhou stranu je pozitivní, že jsme se dostaly opět do zápasového rytmu jako před Vánoci a to je velmi důležité pro další zápasy s těžšími soupeři," řekla Petrovičová na pozápasové tiskové konferenci.

České šampionky od začátku diktovaly tempo, ve druhé čtvrtině odskočily na dvouciferný rozdíl a domácím nedaly šanci na zvrat. V závěru tak mohly nastoupit i mladé Češky a sbírat euroligové zkušenosti.

"Zase vezeme důležité vítězství. Dát 90 bodů na soupeřově palubovce je fajnový výsledek. Dnes hrály všechny hráčky soupisky, tak to mě velmi těší. I když jsme se musely potýkat se zraněními, tak jsme tento důležitý zápas zvládly s přehledem," pochvalovala si trenérka Natália Hejková.

Petrovičovou střelecky doplnily zejména Kia Vaughnová (19 bodů) a Hanušová (14). Rozehrávačka Laia Palauová si připsala 11 asistencí a potvrdila roli nejlepší nahrávačky v soutěži.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud