18. ledna 2017 • 22:36

Pardubičtí basketbalisté přišli v Eurocupu o šanci na postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Pardubic prohráli v Evropském poháru FIBA domácí zápas s Albou Székesfehérvár 89:97 po prodloužení a přišli o naději na postup do osmifinále. Po čtvrté porážce v druhé skupinové fázi soutěže zůstali v tabulce po pěti kolech poslední už bez šance na posun mezi dvojici účastníků play off. Maďarský tým naopak potvrdil vedení v tabulce a zajistil si postup.


Pardubičtí potřebovali k udržení naděje zvítězit nejméně o sedm bodů, aby získali výhodu ve vzájemné bilanci. V prvním poločase k tomu Východočeši i směřovali a ujali se vedení až o 11 bodů (41:30), ale lídr skupiny O ve třetí čtvrtině manko zlikvidoval. V závěrečné části zase hosté neudrželi osmibodový náskok a zápas dospěl do prodloužení, které zvládl lépe maďarský celek. Nejlepším střelcem zápasu byl s 23 body Peter Lorant, domácí Dominez Burnett dal o bod méně.

Pardubice první tři zápasy druhé fáze soutěže odehrály venku a po třech prohrách byly jejich šance už velmi malé. Před týdnem se tým Levella Sanderse udržel ve hře díky vítězství nad tehdejším lídrem tabulky Pau-Orthez, ale tentokrát už o naděje definitivně přišel. Se soutěží se rozloučí za týden v domácím duelu s Kluží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud