19. ledna 2017 • 12:18

Ostrava chce na krasobruslařském ME zdolat metu 40 tisíc diváků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Krasobruslařské mistrovství Evropy, které se příští týden bude konat v Ostravě, by mohlo zhlédnout na 40 tisíc diváků. Podle pořadatelů by se tím pětidenní šampionát s průměrem kolem osmi tisíc návštěvníků na den zařadil mezi úspěšné.


Stanislav Žídek z organizačního výboru dnes naznačil, že diváckým zájmem ostravské mistrovství patří k výrazně nadprůměrným. "Od pátku do neděle jsme vyprodaní, což není úplně obvyklé s výjimkou zemí jako Japonsko nebo Korea v celosvětovém měřítku. I na poslední tři dny zřejmě ještě pár lístků uvolníme, protože jsme mohli zrušit některé povinné technické blokace. Z pohledu zájmu diváků jsme spokojeni a mile překvapeni," řekl Žídek s tím, že v předprodeji zbývají lístky na úvodní dva dny.

Šest dnů před úvodními soutěžními jízdami je Ostrava Aréna přichystána na první krasobruslaře. Ti se do města začnou sjíždět od soboty. "Hlavní část závodníků přijede během soboty a neděle. První tréninky jsou na programu od pondělního rána," řekl Žídek.

Podle něj se šampionátu zúčastní 36 mužů, 35 žen, 18 sportovních dvojic a 30 tanečních párů. Ze startovní listiny vypadla pouze jedna krasobruslařka z Lucemburska.

Pořadatelské město připravilo pro ME speciální kolekci upomínkových předmětů. Zájemci si budou moci zakoupit například oblečení s logem šampionátu, ale i drobnější předměty jako jsou hrníček, náramek nebo zápisník. Chybět nebude ani oblíbený dřevěný kůň, který patří k nejdéle využívaným propagačním předmětům města. Koně má Ostrava ve svém znaku. Předměty budou k dispozici nejen přímo v Ostravar Aréně, ale část i v pobočkách Ostravského informačního servisu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud