19. ledna 2017 • 19:06

Senegal je prvním čtvrtfinalistou fotbalového mistrovství Afriky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Senegalu jsou prvními čtvrtfinalisty mistrovství Afriky. Ve svém druhém utkání porazili Zimbabwe 2:0 a se dvěma výhrami už nemohou o postup přijít. Naopak Alžírsko prohrálo s Tuniskem 1:2 a mají spolu se Zimbabwe jediný bod. Jednomu z hlavních favoritů na zisk titulu tak hrozí, že skončí už v základní skupině. Na postup mu nemusí stačit ani výhra v závěrečném utkání se Senegalem, pokud Tunisko neprohraje se Zimbabwe.


Zimbabwe nepomohl proti Senegalu ani obránce pražské Sparty Costa, který znovu nastoupil v základní sestavě. Ani on v 9. minutě nezastavil přihrávku od Saiveta, kterou u zadní tyče doklepl do branky liverpoolský útočník Mané. Krátce na to si Saivet stoupl k přímému kopu a přesnou střelou do šibenice zvýšil.

Utkání mezi Alžírskem a Tuniskem rozhodla 50. minuta, kdy od koncové čáry nacentroval Msakní a alžírský kapitán Mandí míč smolně tečoval do vlastní branky. O čtvrt hodiny později fauloval ve vápně Ghulám a Slítí z penalty zvýšil. Alžírsko už jen v nastavení snížilo zásluhou Hanního.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud