19. ledna 2017 • 20:13

Volejbalisté Brna prohráli odvetu s Tours 1:3, v Poháru CEV končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Brna prohráli domácí odvetné utkání 2. kola Poháru CEV s Tours 1:3 po setech 19:25, 14:25, 25:22 a 23:25. V prvním duelu ve Francii podlehli svěřenci trenéra Ondřeje Marka 0:3, cesta finalistů české extraligy v evropské soutěži tím skončila.


Omlazená sestava Brňanů vzdorovala tlaku favorizovaného soupeře v prvním setu do stavu 16:18. Koncovka už patřila francouzskému týmu, jehož hlavní oporou byl český reprezentant David Konečný. Ve druhém setu se hostům od vedení 11:9 podařila desetibodová šňůra.

"Snažili jsme se, ale ani maximální úsilí na lepší výsledek nestačilo. Soupeř je volejbalově na zcela jiné úrovni," uvedl kapitán brněnského týmu Michal Hrazdira.

Ziskem dvou setů si momentálně čtvrtý tým francouzské ligy definitivně zajistil postup do dalšího kola. To se odrazilo ve ztrátě koncentrace a herní jistoty. Brňané se tak ve třetím dějství poprvé v zápase dostali do vedení a sadu dotáhli do vítězného konce. V dalším setu ale opět převzali režii volejbalisté Tours. Brňané odvrátili dva mečboly, ale francouzský tým si vítězství pohlídal.

Zatímco pro Brňany soutěž skončila, volejbalisty Karlovarska po úterním úspěchu čeká v osmifinále cesta na dalekou Sibiř do města Surgut. Tamní klub Gazprom-Ugra postoupil přes Olympiakos Pireus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud