20. ledna 2017 • 10:26

Volejbalisty Českých Budějovic povede Dvořák, Svoboda byl odvolán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po čtvrteční domácí porážce v úvodním utkání 2. kola Vyzývacího poháru s Maccabi Tel Aviv skončil u volejbalistů Českých Budějovic trenér Jan Svoboda. Klub ho po téměř šestiletém působení odvolal a na jeho místo dosadil dosavadního asistenta Reného Dvořáka.


"Důvodem jsou silně neuspokojivé výsledky v letošní sezoně. Družstvu chybí vnitřní síla, nedokážeme se srovnat s koncovkami. Tým si nevěří. Má podstatně na víc," uvedl na webu Jihočechů prezident klubu Jan Diviš. Dočasným asistentem Reného Dvořáka bude Stanislav Pochop.

Jihostroji patří v extralize po nevyrovnaných výkonech aktuálně až šesté místo v tabulce. Osminásobní čeští šampioni a obhájci bronzu v novém roce ve třech soutěžních zápasech ještě nevyhráli. V domácí soutěži podlehli Příbrami a už bez zraněného klíčového univerzála Sebastiana Geverta i Kladnu, ve čtvrtek neuhráli ani set proti izraelskému soupeři.

"Před Vánocemi jsme na hráče apelovali po dobrém, v lednu jsme sáhli k finančním postihům. V případě, že nepřijdou lepší výkony, jsme připraveni v tvrdých opatřeních pokračovat," konstatoval Diviš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud