20. ledna 2017 • 10:52

Westbrook se nevešel do zahajovací sestavy Utkání hvězd

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší střelec basketbalové NBA a jeden z hlavních kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony Russell Westbrook se překvapivě nevešel do zahajovací sestavy pro Utkání hvězd, které bude 19. února hostit New Orleans. Na rozehrávce výběru Západní konference před ním dostali přednost Stephen Curry z Golden State a James Harden z Houstonu.


Sestavu Západu doplňují Curryho spoluhráč Kevin Durant, Kawhi Leonard ze San Antonia a Anthony Davis, který se tak představí před domácím publikem. Za Východ byli vybráni Jimmi Butler z Chicaga, DeMar DeRozan z Toronta, premiérově Řek Jannis Antetokunmpo z Milwaukee a hvězdná dvojice z mistrovského Clevelandu Kyrie Irving a LeBron James.

V tomto roce zavedla NBA novinku a kromě fanoušků o zařazení do základních sestav rozhodují svými hlasy i hráči a novináři. Poloviční slovo ale měli fanoušci, což stálo Westbrooka místo v základu. Nejlepší střelec ligy s průměrem 30,6 bodu na utkání, který v této sezoně už v 21 zápasech dosáhl na triple double, sice vyhrál u hráčů i novinářů, ale fanoušci ho na Západě zařadili až na třetí místo, což při konečném počítání nestačilo.

Naopak nový systém připravil o místo v základu Západu gruzínského veterána Zazu Pačuliju z Golden State. Ten dostal nečekaně hodně hlasů od fanoušků, kteří ho chtěli vidět více než Leonarda s Davisem, ale u hráčů skončil až na 12. místě a u novinářů na desátém, což mu ve dvaatřiceti letech sebralo šanci na premiérovou účast. Podle fanoušků by se do sestav dostali i Joel Embiid z Philadelphie a Dwyane Wade z Chicaga.

Jedinými dvěma hráči, kteří vyhráli u fanoušků, hráčů i novinářů jsou Durant a James. James, který bude teprve pátým hráčem v historii s alespoň třinácti účastmi v All Star Game, navíc získal nejvíce hlasů a to 1,893.751. Druhý byl těsně Curry následovaný Hardenem a Durantem.

Zbytek sestav vyberou trenéři a oznámí je ve čtvrtek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud