20. ledna 2017 • 20:11

Pardubice pod Holaněm zabraly, porazily v prodloužení Třinec 5:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic porazili ve 40. kole extraligy Třinec 5:4 v prodloužení a odlepili se z poslední příčky. Nový kouč Dynama Miloš Holaň prožil vítěznou premiéru, Východočeši přerušili sérii šesti porážek. Oceláři naopak poprvé v sezoně ztratili čtyři zápasy v řadě. O výhře domácích rozhodl druhou trefou útočník Petr Sýkora, obránce Nicholas Schaus připojil čtyři nahrávky.


"Vždy je velké očekávání, když se vymění trenér, co to s mužstvem udělá a neudělá, jaké to bude. Hráči předvedli velice zodpovědný výkon, makali a jeli až do konce na krev. Pochvala míří úplně na všechny," ocenil výkon svých svěřenců Holaň.

Domácí trenérský triumvirát Holaň, Marek, Janecký vsadil v prvním utkání po pondělním jmenování na Hübla v brance a v porovnání s posledními zápasy zcela přeskupil složení útočných formací. Od úvodního buly se lišilo i nasazení a chuť do hry v podání Dynama.

Jen co přečkalo bez úhony brzkou přesilovku, srovnal si v sedmé minutě při dorážce kotouč na holi Rolinek a otevřel skóre. Přesně po deseti odehraných minutách bylo ale vyrovnáno, když vyražený puk po Rákosově zakončení poslal nešťastně za záda svého gólmana obránce Bokroš.

Přišlo však špatné střídání Ocelářů, kvůli němuž zamířil na trestnou lavici Hrňa, strávil tam však jen deset vteřin. Zpět do hry ho poslal snadno dorážející Redenbach po Schausově nahození a Rolinkově prodloužení dráhy puku. V 18. minutě bylo však znovu vyrovnáno, když domácí zapomněli na Hrňu a ten bez přípravy prostřelil Hübla.

Do třetice šli Pardubičtí do vedení v 27. minutě zásluhou Berana, jenž přes dva bránící hráče zkusil mezi kruhy štěstí ranou zápěstím a Hamerlík nestačil zasáhnout. Zvýraznit náskok mohl v přesilovce Redenbach, jenže neuspěl.

Ve třetím dějství začali Třinečtí lépe bruslit a domácí měli rázem problémy. Dokonce i v přesilovce, kdy se protlačil do zakončení Kane a dobře mířeným bekhendem pod horní tyč vyrovnal na 3:3. V 46. minutě navíc dostal hodně prostoru na zamíření z mezikruží Roth a Třinec vedl.

Záhy však bylo znovu vyrovnáno, když od modré čáry napřáhl kanonýr Petr Sýkora. Oceláři si tak užívali těsné vedení pouze 91 sekund. Sami pak měli do konce základní hrací doby hned několik možností rozhodnout, jenže Hübl byl proti a zápas dospěl do prodloužení.

"V posledních zápasech dostáváme góly, které jsme dříve nedostávali. A nejčastěji to bývá, když vedeme o gól nebo při vyrovnaném stavu. Nedaří se nám v klíčové fázi výsledek udržet. A stejné to bylo i dneska. Už jsme to po našem vedoucím gólu měli urvat," prohlásil asistent třineckého kouče René Mucha.

V prodloužení čelili Oceláři přesilovce domácích čtyři na tři poté, co špatně vystřídali, ale krátce poté, co se přehoupla do druhé poloviny, fauloval Rolinek. Při následné početní výhodě Třince zlomil Roth při střele hůl a domácí po perfektní kombinaci rozhodli gólem 5,8 vteřiny před koncem. Hrdinou se stal Petr Sýkora.

Sám ale připustil, že hlavní podíl patří Schausovi za exkluzivní přihrávku před takřka prázdnou branku. "Křiknul jsem si na Lukáše Nahodila a pak koukal, co se stane. Pak už jsem mlčel, protože jsem si myslel, že Nick (Schaus) už bude střílet, ale dal mi to úžasně," řekl Sýkora.

"Co předvedl Nick v situaci, kdy by už každý zakončoval, to byla nádhera. Taková tečka za tím, co kluci dneska za těch 65 minut odvedli," prohlásil Holaň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud