20. ledna 2017 • 21:34

Už to alespoň mělo hlavu a patu, řekl třinecký Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinečtí hokejisté prohráli na ledě Pardubic 4:5 v prodloužení a své čekání na výhru prodloužili na čtyři utkání. Ocelářům hapruje především defenzíva. Proti Dynamu, které bylo před vzájemným utkáním poslední, jim stačily čtyři vstřelené góly pouze na bod. Celkově během série nezdarů inkasoval Třinec devatenáctkrát. Oceláře může těšit alespoň zlepšený herní projev.


"Nedaří se nám. Je to období, že se nám nic neodrazí, nic náhodného tam nespadne. Dneska už ale byla hra lepší. Rvali jsme se, mělo to hlavu a patu, v neděli už musíme získat tři body," řekl třinecký útočník Rostislav Marosz, který v utkání zaznamenal jednu asistenci a byl jedním z nejnebezpečnějších hráčů Ocelářů.

V ofenzivě se Třinci celkem dařilo, ale obrana vázla. Pardubice na pět branek potřebovaly jen 23 střel. "Je pravda, že gólů dostáváme víc, než chceme. Inkasujeme laciné branky a my se naopak na gól hrozně nadřeme. To je pak těžké," kroutil hlavou Marosz a uznal, že hráči gólmanům situaci moc neulehčují. "Na začátku sezony měl Šimon Hrubec fantastickou formu a pomáhali jsme si navzájem. K tomu se musíme vrátit," nabádal.

Cesta k nápravě před vrcholem sezony vede jen přes tvrdou práci. "Není to v hlavě, my musíme sklopit uši a makat. Sami hráči cítíme, že to není podle představ. Musíme si k tomu zase něco říct a polepšit se. Potřebujeme do sebe dostat důvěru, že jsme silní a že dokážeme přejet každého," uvědomuje si Marosz, který je s 27 body nejproduktivnějším hráčem týmu.

Třinci nenahrával ani fakt, že v Pardubicích došlo v týdnu před zápasem k velkým změnám. Na lavičku nastoupil nový trenérský štáb a hráči Dynama se chtěli přirozeně ukázat. Oproti minulým utkáním, kdy šli Východočeši od porážky k porážce, byl jejich projev mnohem živější. "V extralize lehký soupeř prostě není. I když byly Pardubice poslední, tak dnes s námi hrály naprosto vyrovnaný hokej," řekl Marosz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud