20. ledna 2017 • 21:59

Ani jsem se moc nedaroval, řekl ke gólu proti Boleslavi Jarůšek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
První trefy ve třetím duelu proti svému bývalému klubu se dočkal Richard Jarůšek a hned byla vítězná. Při výhře hokejistů Hradce Králové v Mladé Boleslavi 5:3 pětadvacetiletý útočník ve 42. minutě zvýšil náskok Mountfieldu na 4:2. V dresu Mladé Boleslavi Jarůšek v sezoně 2014/15 v nejvyšší soutěži debutoval, loni si vybojoval účast i na mistrovství světa v Rusku a poté odešel na východ Čech.


"Dá se říct, že mě to těší jako ostatní góly. Já jsme rád za každý. Když to bylo proti Boleslavi, tak jsem nějak moc nevnímal a ani jsem se moc neradoval," řekl novinářům Jarůšek, který překonal Brandona Maxwella ránou z pravého kruhu po akci Alexandreho Picarda.

"Natočil jsem se tam, abych střílel z jedničky. Alex mi nahrál, sice trošku dopředu, ale naštěstí jsem to trefil a padl gól," doplnil Jarůšek, který je s 13 trefami spolu s Bedřichem Köhlerem nejlepším střelcem Mountfieldu.

Své spoluhráče před zápase v Mladé Boleslavi motivoval. "Samozřejmě jsem vypsal nějaké prémie pro kluky, takže zaplatím. Byl to pro mě speciální zápas, ale jak začne, tak už se soustředím jen na sebe a na svou hru. Chci pomoct mančaftu a dneska se to podařilo," pochvaloval si Jarůšek.

Duel byl urputným bojem, přesně jak Jarůšek očekával. "Víme, že Boleslav hraje stylem, že dává dlouhými přihrávkami na útočníky. My jsme s tím počítali, ale i tak jsme z toho měli problémy, protože je v tom Boleslav velmi dobrá. Naštěstí se nám podařilo o dvě branky vyhrát, takže můžeme být spokojení," připojil odchovanec Komety Brno, který působil také ve Znojmě v EBEL.

V Mladé Boleslavi působil Jarůšek od sezony 2013/14 a pomohl jí k postupu do extraligy. Její osud mu není lhostejný. "Určitě sleduju, jak hrají, i nějaké články jsem viděl v novinách. Zatím, co jsem četl, tak nejsou spokojení, už to odnesl vlastně asistent trenéra a mají nového gólmana, takže asi pořád hledají i optimální sestavu. Na jednu stranu jim na dálku fandím, na druhou stranu chci pro svůj mančaft to nejlepší," uvedl Jarůšek.

Hradci Králové se naopak daří a po sedmé výhře z posledních osmi zápasů vystoupal na čtvrtou pozici. "My to máme tak, že jednu dobu držíme nějakou série a pak přijde jeden zápas jako ve Zlíně, který se nám vůbec nepovedl. Dneska se to naštěstí podařilo a doufám, že zase nastartujeme nějakou šňůru a v neděli zase vyhrajeme za tři body," řekl.

Mountfield v neděli přivítá Kometu Brno, což je Jarůškův mateřský klub. "Tam jsme taky prožil kus života, celou mládež, takže to zase bude něco speciálního. Budeme chtít potvrdit, že se nám daří. Ale Kometa je nepříjemný soupeř, drží se celou sezonu nahoře v tabulce, takže nás nic lehkého nečeká," dodal Jarůšek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud