20. ledna 2017 • 22:17

Jedna výhra je pro nás málo, musíme hrát dál, zdůraznil Sýkora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pardubičtí hokejisté měli v dnešním duelu s Třincem daleko do týmu, který mnohdy v předchozích kolech působil mátožným, odevzdaným a neškodným dojmem. Beznaděj se vytratila, nahradil ji elán a touha uspět. Kanonýr Petr Sýkora však zdůraznil, že v podobném trendu musí mužstvo i nadále pokračovat.


"Odehráli jsme zápas dobře. S tak silným mančaftem, jakým je Třinec, jsme drželi krok. Potřebujeme ale hrát dál, pro nás je jedna výhra v prodloužení málo. I když si jí strašně vážíme. Potřebujeme bodovat dál i v dalších zápasech," řekl Sýkora novinářům po výhře 5:4 v prodloužení.

Nový kouč Miloš Holaň vyslovil po pondělním nástupu do funkce přání, aby hráči měli radost ze hry. Ta jde však ruku v ruce s poctivou dřinou. "Chtěli jsme makat a určitě jsme hráli naplno, co to jen šlo. Jsme v situaci, kdy se nikdo nesmí vykašlat na nic. To by nás nikam neposunulo. Věřím tomu, že tímhle jsme i schopni to nějakým způsobem zlomit," prohlásil Sýkora.

Připomněl však, že i do předchozích zápasů šlo mužstvo s odhodláním odehrát je naplno a dát do nich všechno. "Určitě je skvělé, že trenéři nám všem dali spoustu impulzů a ukázali nám, že hokej hrát umíme. Ale byl to zatím jen jeden zápas," nechtěl dělat Sýkora unáhlené závěry.

Změna k lepšímu však byla po odchodu Pavla Rohlíka a nástupu nové trenérské trojice Holaň, Pavel Marek, Otakar Janecký dobře patrná. "Všichni trenéři se nás snaží zvednout a vysvětlil nám, že nepatříme tam, kde jsme. A že se poctivou prací dostaneme zpátky někam výš. A to je to, co mi potřebujeme. Musíme do dalších zápasů jít pokorně a se snahou udělat další body," zdůraznil Sýkora.

Jeho samotného mohlo hřát vědomí, že zařídil nejprve velmi důležitý vyrovnávací gól na 4:4 a v samém závěru prodloužená rozhodl po skvěle sehraném přečíslení tří na jednoho a fantastické nahrávce obránce Nicholase Schause.

"Křiknul jsem si na Lukáše Nahodila, který tam byl s námi, a pak koukal, co se stane. Pak už jsem mlčel, protože jsem si myslel, že Nick (Schaus) už bude střílet, ale dal mi to úžasně," řekl Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud