20. ledna 2017 • 22:57

Zlínští hokejisté Okál a Kašík předvedli gesta fair play

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Navzdory vypjaté atmosféře se v dnešním duelu v Brně blýskli v hektickém závěru v poslední třetině zlínští hokejisté Zdeněk Okál a brankář Libor Kašík gesty fair play. Okál se sedm minut před koncem srazil v rohu kluziště s Ondřejem Němcem a rozhodčí posoudili zákrok brněnského obránce jako faul. Okál ale přijel za sudími s tím, že se jednalo pouze o nezaviněnou srážku4. Vyloučení Němce sudí odvolali.


"V rohu jsme se nechtě srazili hlavami. Měli jsme hokejky dole, žádný faul nebyl. Máme stejné postavy. Jsme špunti," popsal situaci Okál. Jejich střet se udál v okamžiku, kdy Zlín už vedl 3:1. "Přiznal bych to za jakéhokoliv stavu," dodal Okál.

Stejně se blýskl Kašík při power play Komety, která se zoufale snažila při přesilovce vyrovnat a měla velký tlak. Po střele Marka Kvapila, která skončila v ochranné síti, ukázali rozhodčí, že střela nebyla tečována a bude se vhazovat ve středním pásmu. Berani by měli mnohem více klidu k tomu, aby ubránili za stavu 3:2 těsné vítězství. Kašík se ale přiznal k teči a hra pokračovala před zlínskou brankou.

"Jsem na hráče hrdý, že tak zvládli situace. Patří to do fair play. Říká se mi to dobře, když zápas skončil naším vítězstvím. Ale princip je správný," řekl trenér Zlína Robert Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud