21. ledna 2017 • 16:30

V čele Rallye Monte Carlo už je Ogier, Neuville měl defekt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve třetí etapě Rallye Monte Carlo se do čela probojoval obhájce prvenství Sébastien Ogier z Francie. Úřadující mistr světa profitoval z defektu dosavadního lídra Thierryho Neuvillea z Belgie v poslední rychlostní zkoušce dne. Ogier tak i při soutěžním debutu za volantem Fordu Fiesta po odchodu dominantního Volkswagenu z mistrovství světa míří opět k vítězství, v Monte Carlu by bylo už jeho čtvrté v řadě.


Ogier má před nedělním finále se čtyřmi měřenými testy náskok 47 sekund na kolegu z týmu M-Sport Otta Tänaka z Estonska. Třetí je Francouzův bývalý parťák Jari-Matti Latvala z Finska s toyotou, ale ten už má ztrátu přes dvě minuty.

Janu Kopeckému s fabií patří už osmé místo a v hodnocení WRC2 je druhý za norským týmovým kolegou ze Škody Motorsport Andreasem Mikkelsenem. Ztrácí na něj ale přes tři minuty, na lídra pak dvanáct a půl.

Nejúspěšnějším jezdcem třetí etapy byl Brit Elfyn Evans, který s fiestou vyhrál tři z pěti testů a celkově je šestý. Ogier si připsal jeden triumf stejně jako Neuville, který s vozem Hyundai dlouho vedl až s minutovým náskokem, ale na sklonku dne musel zastavit kvůli prázdnému zadnímu levému kolu a opravě zavěšení. Stálo ho to skoro 33 minut a propadl se na patnácté místo. "Při výjezdu z celkem pomalé levé zatáčky jsem něco trefil. Ani nevím co," konstatoval zklamaný vicemistr světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud