21. ledna 2017 • 17:41

Drobný byl v bundeslize vyloučen a Brémy podlehly Dortmundu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jubilejní 200. zápas v německé fotbalové lize brankáři Jaroslavu Drobnému ani trochu nevyšel. Sedmatřicetiletý gólman byl v utkání s Dortmundem vyloučen a oslabený Werder doma v prvním zápase roku prohrál 1:2. Druhé Lipsko na svém hřišti porazilo oslabený Frankfurt 3:0 a dál ztrácí tři body na vedoucí Bayern Mnichov.


Drobného nejprve v páté minutě překonal po úniku a povedené kličce André Schürrle. Ve 39. minutě pak domácí obraně utekl také Marco Reus, kterého zkušený gólman před pokutovým územím srazil nohou a dostal červenou kartu.

Ve druhém poločase sice dokázal vyrovnat Fin Bartels, jenže Lukasz Piszczek v 71. minutě rozhodl o vítězství Borussie a jejím posunu na čtvrté místo. Pouze na lavičce patnáctých Brém zůstal reprezentační obránce Theo Gebre Selassie.

Další český bek Pavel Kadeřábek kvůli zranění lýtka chyběl v sestavě Hoffenheimu při výhře 2:0 v Augsburgu. Za domácí odehrál úvodních 74 minut záložník Jan Morávek, který ve čtvrtek prodloužil s klubem smlouvu.

Hoffenheim v neúplné tabulce poskočil na třetí pozici a dál zůstává jediným neporaženým celkem v pěti elitních ligách v této sezoně. Ve druhém poločase za hosty skórovali Sandro Wagner a střídající Andrej Kramarič.

Finský gólman Frankfurtu Lukáš Hrádecký byl už ve třetí minutě vyloučen za hru rukou mimo šestnáctku. Již za tři minuty přesilovku využil Marvin Compper a těsně před pauzou zvýšil Timo Werner. Jasné vítězství Lipska stvrdil v 67. minutě vlastním zásahem Jesús Vallejo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud