22. ledna 2017 • 20:36

Zlín porazil Litvínov 3:1 a posunul se na deváté místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína zvítězili ve 41. kole extraligy nad Litvínovem 3:1 a po čtvrté výhře z posledních pěti utkání se posunuli na deváté místo před Plzeň. V 54. minutě vstřelil vítěznou branku Petr Holík a 75 vteřin před koncem dovršil výsledek David Šťastný. Litvínov čeká na výhru ve Zlíně na den přesně už sedm let.


"Pořád se díváme pod sebe. Play out a baráž jsou obrovský strašák, hodně si oddechneme, když se tomu vyhneme. Hráli jsme trpělivě a poctivě jsme se vraceli," pochvaloval si zlínský brankář Libor.

Úvod utkání byl opatrný a nebezpečnější byla jen rána Bukartse do boční síťky. Následně v útočné třetině fauloval zlínský kapitán Veselý, Verva si však větší tlak nevytvořila. Zajímavější byla až druhá přesilovka Litvínova, které předcházela velká šance Gerháta, tomu ale Říčka v dorážce do prázdné branky zabránil faulem. Početní výhodu sehráli Severočeši dobře, Pavlík i jeho spoluhráči ale ztroskotali na Kašíkovi.

Do prostředního dějství vstupovali domácí po Pilařově faulu v početní výhodě, ale nevyužili toho. I nadále ale pokračovali v dobré hře a dočkali se prvního gólu. Šťastný ještě v šanci neuspěl, ale za pár sekund se už prosadil Popelka, jehož pokus poslal do vlastní sítě bruslí Trávníček.

Berani se dostávali do šancí i nadále. V největší ale Chytil zblízka Januse nepřekonal. Na druhé straně zase pálil Kubát, ovšem pouze do brankové konstrukce. Před pauzou mohli Moravané zvýšit na 2:0 při skoro dvouminutové přesilovce pět na tři, nedokázali si však vytvořit žádný tlak. Potom udeřil naopak Litvínov. Tři sekundy před koncem druhé části využil srážku Marušáka s Kašíkem Lukeš a vyrovnal na 1:1.

Na začátku třetí části chyboval Kotvan na útočné modré čáře, ale situaci zachránil odpálením puku mimo mantinely Kašík, jenž ale vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Litvínov však nedokázal v přesilovce zahrozit. O pár minut později při hře čtyř proti čtyřem poslal domácí do vedení tečí Holík.

Tři body pro Berany mohl v úniku pojistit Popelka, ale neuspěl. Ovšem v 59. minutě dostal stejnou možnost Šťastný a ten už se nemýlil. Verva zkusila ještě jít kupředu, všechno ale skončilo brejkem Zlína a faulem hostí.

"Prohrávali jsme, ale bojovností a snahou jsme dali gól do šatny na 1:1. Ve třetí části jsme chtěli podobným stylem zápas dohrát a pokusit se dát gól, nebo to udržet do konce. Bohužel jsme v jedné situaci v před brankovém prostoru zaváhali a dostali jsme gól. V závěru jsme nebyli trpěliví, zbytečně jsme se hrnuli dopředu, z čehož vyplynula šance a následný gól Zlína, který utkání rozhodl," uvedl asistent trenéra Litvínova Darek Stránský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud