22. ledna 2017 • 22:09

Dostáváme méně gólů, řekl Tomica o bilanci v roce 2017

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova v novém kalendářním roce vyhráli šestý ze sedmi zápasů a dobrou formu potvrdili dnešní výhrou nad Vítkovicemi 5:3. Jediný výpadek je postihl v Hradci Králové, kde prohráli vysoko 3:9. Na domácím ledě Piráty v roce 2017 ještě nikdo nepřekonal, postupně zdolali před vlastním publikem Zlín, Brno, Karlovy Vary a dotírající Ostravany, kteří nyní ale na sedmý Chomutov ztrácejí už devět bodů.


V šesti vítězných utkáních inkasovali Severočeši pouze jedenáct gólů a 23 vstřelili. "Dostáváme jednoznačně méně gólů, což je základ, a rozchytal se Jánko Laco, kterému se snažíme pomoct," řekl útočník Marek Tomica. "Další věc je, že jdeme do zápasu a neprohráváme, což se nám stávalo ze začátku sezony, kdy jsme prohrávali i 0:2. Teď to bývá naopak, vedeme a hraje se nám lépe."

I proti Vítkovicím otevřeli skóre Piráti, když ve 14. minutě proměnil trestné střílení Vladimír Růžička mladší. "První třetina bylo hodně důležitá, protože jsme ji klidně mohli prohrát, jelikož Vítkovice taky zahrozily z brejku. Nás podržel Laco," uvedl Tomica.

Ještě do konce úvodního dějství Tomica zvýšil na rozdíl dvou branek. "Chtěli jsme hrát jednoduše a rychle dopředu, což nám dvakrát vyšlo. U mého gólu mi výborně přihrál Michal Vondrka a já jsem kotouč jenom nějak procpal," popsal Tomica.

Piráti utkání věnovali chomutovské nemocnici a nastoupili ve speciálních dresech ve stylu doktorského pláště. "Na rozbruslení jsme si říkali, že splýváme s ledem, ale zvykli jsme si na to. Hlavní je, že je to akce pro dobrou věc. Dres určitě nechám fanouškům. Až ho některý vyhraje, tak ať nám ho přinese podepsat," dodal Tomica.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud