23. ledna 2017 • 13:37

O'Sullivan má rekordní sedmý triumf z Masters ve snookeru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ronnie O'Sullivan potvrdil své výjimečné postavení ve světě snookeru rekordním sedmým triumfem na prestižním turnaji Masters. Díky úspěšné obhajobě prvenství se jednačtyřicetiletý Angličan odpoutal od šestinásobného vítěze Stephena Hendryho. Ve finále O'Sullivan porazil krajana Joea Perryho 10:7 a získal prémii 200.000 liber (přes šest milionů korun).


Nedělní zápas s Perrym se pro pětinásobného mistra světa nevyvíjel dobře, ale nepříznivý stav 1:4 dokázal otočit. "Jsem bojovník a musel jsem bojovat až do konce. Ještě nikdy jsem se necítil tak bezbranný. Nemohl jsem zahrát tři čtvrtiny úderů, co jsem chtěl, takže jsem to nesměl vzdát. Jsem pyšný, že se mi to povedlo na takovém turnaji," uvedl O'Sullivan.

Ve sbírce má i pět triumfů na britském šampionátu, takže z takzvané Trojkoruny - neboli trojice nejvýznamnějších akcí - získal již 17 titulů. Už pouze jedno vítězství ho dělí od dalšího rekordu Skota Hendryho.

"U sedmi nechci zůstat, ale chci se hraním dál bavit. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly, ale já na to nedám. Mně jde hlavně o lásku ke hře, soupeření, a když při tom překonám nějaké rekordy, tak paráda," řekl hráč s přezdívkou "Raketa", který si opakovaně kvůli psychickým potížím dal od snookeru pauzu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud