23. ledna 2017 • 20:38

Kašpar si při vysokém vítězství Dynama připsal gól a přihrávku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Lukáš Kašpar pomohl v Kontinentální hokejové lize gólem a přihrávkou k vysokému vítězství Dynama Moskva 6:2 nad Čeljabinskem. Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2010 si vylepšil bilanci na čtyři branky a sedm asistencí.


Kašpara v sezoně dlouho brzdily zdravotní potíže. Dynamo ho dokonce zařadilo na listinu volných hráčů, arbitráž mu snížila plat a ředitel klubu Andrej Safronov ještě 10. prosince tvrdil, že o českého útočníka nestojí. Kašpar začal znovu nastupovat až před Vánoci a od té doby si ve 12 utkáních připsal osm bodů.

V duelu s Čeljabinskem využil v šesté minutě přesilovku, o tři minuty později přihrál v další početní výhodě na druhý gól Juusu Hietanenovi. Domácí vyhráli první třetinu 3:0, do branky Traktoru se pak místo Vasilije Děmčenka postavil Pavel Francouz, ale střelce Dynama nezastavil ani on.

Vojtěch Polák přispěl vítězným gólem k výhře Čerepovce 3:1 na ledě Torpeda Nižnij Novgorod. Český útočník zvýšil v úvodní minutě druhé třetiny na 2:0 pro hosty, brankáře Jakuba Kováře pak připravil o čisté konto Carter Ashton.

Kovářův bratr Jan je dál s převahou nejproduktivnějším českým hráčem v lize. Při vítězství obhájců titulu z Magnitogorsku 4:1 v Jaroslavli vstřelil 23. gól v ročníku a k vyrovnání osobního maxima ze sezony 2014/15 mu chybí už jen jediný zásah. Na vítěznou branku Sergeje Těreščenka krátce předtím přihrál Tomáš Filippi.

Skóroval také Adam Polášek z Novosibirsku, který vyhrál 3:0 v Nižněkamsku. Vousatý český obránce se v sezoně trefil počtvrté, celkem ale má na kontě už 26 bodů a spolu s Jakubem Jeřábkem z Podolsku náleží mezi nejproduktivnější zadáky v soutěži. I Jeřábek se střelecky prosadil a svým gólem pomohl Viťazu v utkání s Ufou k velkému obratu: Podolsk doma prohrával už o tři branky, nakonec ale zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud