19. února 2017 • 17:49

Jirsák se dočkal transferkarty a po 10 letech si zahrál v Česku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po dlouhých deseti letech se fotbalista Tomáš Jirsák objevil v české lize. Nakonec se dočkal potvrzení přestupu z Kazachstánu, na který čekal celou zimní přípravu, a mohl nastoupit za Hradec Králové v prvním jarním kole proti Dukle. Návrat mu však pokazila prohra 0:2 i vlastní výkon.


"Z mé strany to dobré nebylo. Měl jsem nějaký úkol, ten jsem se snažil plnit, ale spokojený nejsem," řekl dvaatřicetiletý záložník po prvním utkání v české lize od května 2007. Následně z Teplic odešel do Wisly Krakov, se kterou získal tři polské tituly. Poté působil v bulharském Plovdivu a kazachstánském Pavlodaru, než se v zimě vrátil do Hradce, kde s velkým fotbalem začínal.

"Českou ligu jsem hrál po deseti letech, netušil jsem, do čeho jdu. Zápas byl o prvním gólu. Dukla proměnila šanci, a proto vyhrála," mrzelo Jirsáka.

Dlouho přitom nebylo jasné, zda někdejší reprezentant do 21 let bude moci proti Dukle hrát. Ačkoli v Hradci trénoval již od podzimu, problémem bylo jeho vyvázání z angažmá v Kazachstánu. Irtyš Pavlodar mu v minulé sezoně neplatil a Jirsák proto odjel ještě před skončením smlouvy. Klub s tím nesouhlasil a nechtěl vydat transferkartu nutnou k registraci pro českou ligu. Hradec se tak obrátil na FIFA a kartu dostal až v noci před utkáním.

Jirsák však byl trpělivý a věřil, že se vše stihne. "Už od pátku večer jsem tušil, že budu hrát, že nakonec z Kazachstánu transferkarta dorazí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud