19. února 2017 • 18:58

Takový zápas jsem potřeboval jako sůl, oddech si Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký hokejový útočník Rostislav Marosz byl v průběhu ročníku nejproduktivnějším hráčem týmu a posunul se ze čtvrté do první řady. Po vánočních svátcích ale jeho forma zmizela, připsal si od té doby jen jednu asistenci v patnácti zápasech a vrátil ze zpět do poslední formace. V utkání proti Zlínu ožil, gólem a asistencí se podílel na výhře Ocelářů 2:1 v prodloužení.


"Něco takového jsem potřeboval jako sůl. Trápil jsem se, nebylo to dobré a hlavně ani hra nebyla dobrá. Doufám, že se od toho odrazím a že budu zase platnější týmu," řekl novinářům Marosz, který v šesté minutě po krásné kombinaci zakončoval z levého kruhu do odkryté branky. "Nemám tyhle momenty a situace moc rád, ale naštěstí to tam spadlo," oddechl si.

Třinecký odchovanec litoval, že poté ještě Oceláři nezúročili tlak. "Byla škoda, že jsme si vedení nepojistili. Lépe jsme se pohybovali, měli jsme ještě další gólové šance. Ale my se teď na každý gól strašně nadřeme. Pak se hra vyrovnala a byl to boj," pokračoval pětadvacetiletý centr.

Vyrovnalo se i skóre, když střelu Martina Matějíčka tečoval bývalý třinecký hráč David Ostížek. "Nějakou zvýšenou motivaci má, ale je to trošku náhoda, že mu proti Třinci daří. Nic jiného bych v tom nehledal. Ostříže tu všichni známe, je to pro mě velmi dobrý kamarád, jsme spolu v kontaktu. Gratuluji mu," řekl Marosz, který v minulosti taky hrával v dresu Olomouce nebo Karlových Varů proti Třinci.

V prodloužení rozhodl o výhře parádní ranou z mezikruží Cory Kane. "Naznačil jsem pohyb, udělal krok do středu a viděl Coryho. Jen jsem mu poslal puk a s tou jeho střelou neměl problém. Tam asi ohnul tyčku," komentoval Marosz s úsměvem poslední akci zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud