20. února 2017 • 11:14

Nic jiného než výhra pro mě neexistuje, řekl boxer Horváth

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Profesionálního boxera Štěpána Horvátha čeká v sobotu 11. března zápas, který jej může posunout k vysněným velkým titulovým duelům. Na galavečeru Box Live v Praze se utká s Němcem Arthurem Hermannem a ve hře bude evropský pás šampiona organizace WBO v lehké střední váhové kategorii.


"Každý zápas je hop nebo trop. Ke každému soupeři přistupuji stejně a neřeším, zda je lehčí nebo těžší. I ke sparingu. Neexistuje pro mě nic než výhra a za tím si jdu," řekl Horváth ČTK.

Označením hop nebo trop nazval Horváthův duel s Hermannem přední německý manažer Ulf Steinforth ze společnosti SES Boxing, který s českými pořadateli spolupracuje a na galavečer dodá i své boxery. "Uvědomuji si, že mi zápas může pomoct, ale nevnímám to. Připravil jsem se na soupeře, kterého jsem dostal, a tím to hasne," pousmál se Horváth.

Čtyřiatřicetiletý plzeňský boxer se měl s Hermannem utkat již v listopadu v Karlových Varech, ale nejprve onemocněl a poté musel na operaci sliznice. Zápas tak musel být přeložen.

"Nejdříve jsem myslel, že je to nějaká zadní rýma, ale pak zjistili, že mám zánět sliznice, a musel jsem na operaci. Měsíc jsem si musel dávat pozor, ale teď už se cítím suprově, i když si nos preventivně pročišťuji, abych nechytil zánět," řekl Horváth.

Větší péče o zdravotní stav je ale jen jedna ze změn, kterou v posledních měsících udělal. "Celý život se mi obrátil. Starám se o sebe, o psychiku. Každé ráno si vážím spoustu bylinek a celý den se teď točí jen kolem boxu. A když chci vypnout, tak si dám volno jen na jeden den," podotkl Horváth.

Kvůli zdravotním problémům se Horváth v ringu představí téměř po devíti měsících. Naposledy boxoval v červnu, kdy v Ústí nad Labem před limitem porazil Ference Hafnera z Maďarska a připsal si 17. výhru ve 22. zápase mezi profesionály. Hermann je na tom ale podobně, naposledy boxoval dokonce ještě o dva měsíce dříve.

"Připravovat se tak dlouho na zápas je těžké. Načasovat přípravu tak, aby vrchol byl jedenáctého, je z fyzické i psychické stránky náročné. Mám ale motivaci i cíl, takže jsem to zvládl. Hlavně ale musí mít člověk box rád. Pásy jsou krásné, ale když to nemáte rádi, nemůžete box dělat," uvedl Horváth.

Člen manažerského týmu Qwert boxing je rád, že se nadcházející galavečer uskuteční v Praze. "V hlavním městě boxuje každý rád. V České republice to není nikam daleko, ale Praha je super," těšil se Horváth na akci ve Sportovní hale Královka, na které by měl mít opět velkou podporu fanoušků. Na předešlý zápas do Ústí dokonce uspořádali zájezd autobusem. "Tentokráte by jich mohlo být více, do Prahy se jede lépe," pousmál se přední český profesionální boxer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud