21. února 2017 • 17:30

CAS nepustil suspendované ruské běžce na lyžích na MS do Lahti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sportovní arbitrážní soud (CAS) nepustil na mistrovství světa v klasickém lyžování pětici ruských běžců suspendovaných kvůli podezření z dopingu. Na šampionátu, který v Lahti začne ve středu, se tak nepředstaví olympijský vítěz Alexandr Legkov, Jevgenij Bělov, Maxim Vylegžanin, Alexej Petuchov ani Jevgenija Šapovalovová.


Šestici ruských běžců, do které patřila i Julija Ivanovová, zastavila Mezinárodní lyžařská federace (FIS) loni v prosinci činnost kvůli podezření z dopingu. Federace tak reagovala na zprávu Světové antidopingové agentury (WADA) o ruských dopingových podvodech během olympijských her 2014 v Soči.

Vzorky suspendovaných sportovců podle zprávy WADA vykazovaly známky neautorizovaného otevření. Vítěz běhu na 50 km Legkov je navíc podezřelý z toho, že před hrami konzumoval "koktejl" z anabolických steroidů.

Legkov v odvolání marně argumentoval tím, že před ZOH v době od 1. ledna do 5. února 2014 podstoupil třináct dopingových kontrol vesměs s negativním výsledkem. Dvanáct z nich se navíc uskutečnilo mimo Rusko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud