22. února 2017 • 13:27

Hvězdným hostem akce Box Live v Praze bude Američan Mayweather

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jeden z nejlepších profesionálních boxerů posledních let Floyd Mayweather bude hvězdným hostem akce Box Live Praha, která se 11. března uskuteční v hale Královka.


Devětatřicetiletý Američan, jenž patří mezi nejbohatší sportovce světa, ukončil aktivní kariéru v roce 2015, kdy nejprve porazil v ostře sledovaném duelu Filipínce Mannyho Pacquiaa a poté své tituly obhájil proti krajanovi Andremu Bertovi. K jubilejnímu padesátému duelu do ringu však mezi profesionály neporažený boxer už nenastoupil.

"Bylo to hodně náročné, spousta probděných nocí, ale jsem šťastný, že se nám vše povedlo dotáhnout do úspěšného konce. Jde o důkaz, že to myslíme s restartem českého boxu smrtelně vážně," uvedl Miloš Veselý z pořádající společnosti QWERT Boxing, který je zároveň i šéfem České unie boxu profesionálů.

Velkou zásluhu na Mayweatherově příjezdu má i manažer a mezinárodní boxerský agent Benny Blanko, jenž úzce spolupracuje s německou stájí SES Boxing Ulfa Steinfortha. "Floyd je velká boxerská hvězda, jeden z nejlepších boxerů všech dob, který získal 15 titulů v pěti kategoriích. I po skončení aktivní kariéry je to celosvětová celebrita," podotkl Blanko na dnešní mimořádné tiskové konferenci v Praze.

Mayweather přiletí se svým čtyřicetičlenným týmem do české metropole 11. března a v Praze stráví 24 hodin. Kompletní program zámořské hvězdy organizátoři teprve dolaďují. Jisté je, že se objeví v ringu při hlavním zápase.

"Uvidíme, jakou bude mít náladu a co vše bude chtít ukázat," řekl Blanko. Kolik účast Mayweathera na galavečeru pořadatele stála, nesmí oficiálně zveřejnit. "Peníze ale nejsou to hlavní. Přiletí sem i proto, že chce navštívit Prahu, poznat lidi a vidět box," řekl Blanko. "Výsledek je důležitější než finanční částka," doplnil jej Veselý.

Hlavním zápasem galavečera Box Live bude souboj Štěpána Horvátha s Němcem Arthurem Hermannem a ve hře bude evropský pás šampiona organizace WBO v lehké střední váhové kategorii. O stejné tituly by se měly utkat i Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková. Obě sice drží i pásy juniorských mistryň světa, ty by však tentokrát neměly obhajovat.

"Myslím, že se právě přepisuje historie českého boxu a já mohu být u toho. To je sen každého potkat takovou osobnost tváří v tvář," podotkl Horváth, jemuž by podle Blanka případná výhra a dobrý výkon mohla dokonce otevřít i cestu k zápasům v Americe.

Mayweather se tak stane po Miku Tysonovi a Sugar Ray Leonardovi dalším hvězdným boxerem, který do Prahy přicestuje. Jeho cesta je součástí celoevropské jeho vlastní "Tour Neporaženého".

"Floyd Mayweather je globální značka, byl nejbohatším sportovcem světa. S ohledem na to, že byl ještě nedávno aktivním sportovcem a že se stále řeší jeho případný návrat s Conorem McGregorem, je to myslím ještě větší událost, než když dorazil do Česka Mike Tyson," řekl bývalý mistr světa Lukáš Konečný, jenž je také spoluorganizátorem akce Box Live.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud