22. února 2017 • 20:00

Češi v play off KHL: Fillipi se dvakrát trefil, Francouz musel střídat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Play off Kontinentální hokejové ligy je v plném proudu a čeští hráči jsou hned od začátku vidět. Útočník Magnitogorsku Tomáš Fillipi se vyznamenal dvěma brankami u výhry 4:2 nad čínským týmem Red Star Kunlun.  Brankář Čeljabinsku Pavel Francouz dostal v utkání s Barysem Astana za 22 minut čtyři góly a střídal, domácí nakonec prohráli 2:5. Až v třetím prodloužení zvítězil Omsk nad Vladivostokem, domácí brankář Dominik Furch inkasoval za 105 minut hry jen jednou. Jiří Sekáč pomohl Kazani svým gólem k vítězství 2:1 nad Ufou. 



Filippi otevřel skóre v osmé minutě, když využil netaktického střídání hostů a po nájezdu z levé strany překonal brankáře Karhunena střelou z bodu pro vhazování. Z podobného místa pak dal na začátku druhé třetiny po Timkinově přiťuknutí také druhý gól.

Bývalý liberecký útočník Filippi přitom v 58 zápasech základní části KHL skóroval jen osmkrát. Pouhých sedm sekund po jeho druhé trefě se prosadil Kosov a v polovině zápasu vedli obhájci Gagarinova poháru díky využité přesilovce už 4:0. Kunlun zkorigoval porážku o dva góly až v poslední třetině.

První branka Tomáše Filippiho v utkání proti Kunlun Red Star

V Omsku se hrálo 105 minut a 14 vteřin, než zápas ukončil gólem na 2:1 domácí Kučerjavenko. K rekordnímu prodloužení tři roky starého duelu Lev Praha - Doněck chybělo soupeřům přesně 21 minut. Furch v brance Avangardu zneškodnil 31 střel, na první gól zápasu přihrál jeho spoluhráč Vladimír Sobotka .

Francouz inkasoval první gól v utkání Čeljabinsku s Astanou už po 11 sekundách hry. V desáté minutě už domácí prohrávali 0:3 a po čtvrté brance v úvodu druhé třetiny vystřídal českého gólmana Děmčenko. Kazašský tým však překonal i jeho a snadno dokráčel k první osmifinálové výhře.

Kazaň porazila Ufu 2:1, vteřinu před vypršením normální hrací doby o tom po rychlém protiútoku rozhodl Ohtamaa. Předtím domácí mužstvo poslal do vedení v 15. minutě v přesilovce Jiří Sekáč , kterému puk mezi bránící čtveřici poslal Azevedo.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud