23. února 2017 • 08:39

Moderní pětibojaři Svoboda a Polívka uspěli v kvalifikaci SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Moderní pětibojaři David Svoboda i Ondřej Polívka zvládli na úvod nového ročníku Světového poháru nástrahy kvalifikace a v pátek je v Los Angeles čeká finálový závod. V Kalifornii si zajistili přímý postup ze skupiny A, i když se kvalifikace neobešla bez problémů. Polívka postoupil ze sedmého místa, Svoboda byl čtrnáctý.


Polívka si v šermu připsal 19 vítězství, v plavání nezklamal a vyrovnal se i s nepříjemnou situací na střelnici. "Při nástřelu jsme totiž zjistili, že Ondra má porouchanou zbraň. Během sedmi minut jsem mu postavil rezervní, kterou neměl nastřílenou. Přesto s ní za celou střelbu v kvalifikaci udělal tři chyby," ocenil střelecké kvality svého svěřence trenér Jakub Kučera. "V běhu se Ondra soustředil na to, aby ušetřil co nejvíc sil," dodal v tiskové zprávě.

Pro páteční finále raději reprezentační kouč nastaví rezervní zbraň i Svobodovi, který si kvalifikaci protrpěl. Do USA přiletěl olympijský vítěz z Londýna teprve v pátek, takže se ještě srovnává s časovým posunem. Navíc ho potrápila orientace střelnice, kterou organizátoři postavili přímo proti slunci.

Světelné podmínky přitom ovlivňují citlivost terčů pro laserovou střelbu a ve Svobodově případě terče nezaznamenaly některé dobře zamířené rány. "David si ohlídal postup, ale musel běžet zbytečně víc, než jsme si mysleli, že bude třeba. Kvalifikaci si spíš protrpěl. Doufejme, že ve finále to bude výrazně lepší," uvedl Kučera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud