23. února 2017 • 19:31

Úvodní etapu v Abú Zabí vyhrál Cavendish

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Závod WorldTour Kolem Abú Zabí zahájil nejlépe britský exmistr světa Mark Cavendish. Po 189 kilometrech rovinaté etapy porazil německého rivala Andrého Greipela ve spurtu, který ovlivnil pád několika favoritů kilometr před cílem. V zatáčce skončili na zemi i Marcel Kittel nebo Caleb Ewan. Český cyklista Roman Kreuziger při své premiéře za novou stáj Orica dojel v hlavní skupině na 35. místě, Petr Vakoč z Quick-Stepu nabral ztrátu 67 sekund.


"V prostřední části jsem se trochu trápil a bojoval s teplem, ale je to první etapa a za sebe můžu být s průběhem spokojený," zhodnotil závod Kreuziger. Litoval však pádu týmového kolega Ewana. "Mohl bojovat o vysoká místa. Snad nebude mít nic zlomeného a bude pokračovat," řekl úřadující český mistr.

Ewan stejně jako hvězdný německý spurtér Kittel, pro něhož předtím v čele pelotonu pracoval i Vakoč, mají minimálně odřeniny. Pád dnes zbrzdil například i španělskou hvězdu Alberta Contadora.

Páteční etapa bude více technická. "Nevede po dálnici, ale je to takový městský velký okruh," přiblížil Kreuziger. Klíčová bude sobotní etapa a její závěrečné stoupání, závod skončí v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud