23. února 2017 • 20:28

Házenkářky Mostu deklasovaly v další repríze finále Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářky Mostu deklasovaly v dohrávce 17. kola interligy Slavii 35:17 a na druhém místě tabulky zvýšily náskok na pražského soupeře na tři body. Obhájkyně titulu v duelu dvou nejlepších českých celků v soutěži rozebraly soupeře dvěma gólovými šňůrami. Nejprve se jim povedlo dát od stavu 4:5 sedm branek za sebou a na přelomu poločasů od stavu 12:7 skórovaly bez odpovědi dokonce jedenáctkrát.


"Zvolili jsme obrovské zápasové tempo, měli jsme skvělou obranu se silnou (brankářkou) Dominikou Müllnerovou," pochvaloval si mostecký kouč Peter Dávid na klubovém webu. "Tohle byl určitě jeden z našich nejlepších výkonů, které jsme předvedli během celých šedesáti minut zápasu," dodal.

Slavia ve druhé repríze loňského finále české části soutěže sice dala první tři góly, ale pak už nedokázala zopakovat výkon ze zářijového vzájemného utkání, v němž uhrála s Mostem remízu 24:24. O víkendu může její ztráta ještě narůst, protože nastoupí na palubovce dosud neporaženého lídra z Michalovců, zatímco Most hostí beznadějně poslední ŠKP Bratislava.

"Od 15. minuty nedokázaly hráčky dodržovat taktické pokyny, čímž jsme Mostu umožnili jít do vedení a následně jsme se trápili. Střelecká potence po celé utkání byla na bodu nula," uvedl slávistický kouč Richard Řezáč, který pak za rozhodnutého stavu ve druhém poločase šetřil opory na zápas s Michalovci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud