24. února 2017 • 10:30

Veithová musí na další operaci a na čas opět skončila s lyžováním

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco před dvěma lety Anna Veithová zářila na svazích, nyní rakouskou sjezdařku čeká další dlouhá pauza. Dva měsíce po návratu se podrobí znovu operaci kolena. Tentokrát levého, v němž má chronický zánět. Ukončila proto sezonu, v níž nastoupila do devíti závodů a na mistrovství světa v roli obhájkyně tří medailí neuspěla.


Sedmadvacetiletá Veithová si poranila v říjnu 2015 při tréninku na úvod sezony pravé koleno. Po operaci přišla o celou sezonu. Na jaře se provdala a po 14 měsících nucené pauzy začala závodit na konci prosince. O měsíc později na Světovém poháru v Cortině vybojovala třetí místo v super-G.

"Operace chronického zánětu patelární šlachy je jediná možnost, jak v budoucnu zase lyžovat bez bolesti. Proto dám na radu lékařů a rozhodla jsem se pro zákrok," uvedla Veithová a dala jasně najevo, že navzdory zdravotním problémům nechce končit s kariérou.

Operaci se dvojnásobná vítězka Světového poháru z let 2014 a 2015 podrobí v úterý. Když byla na vrcholu kariéry, vyhrála v Soči olympijské zlato v super-G a přidala stříbro v obřím slalomu, v té době pod dívčím jménem Fenningerová. Před dvěma lety na MS v Americe vybojovala dva tituly a stříbro. Před pár dny na šampionátu ve Svatém Mořici však super-G nedokončila a v obřím slalomu skončila až dvaadvacátá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud