26. února 2017 • 10:55

Omsk prohrál ve Vladivostoku, Sobotkovy body nestačily

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Vladimír Sobotka poprvé skóroval v play off Kontinentální hokejové ligy, Omsk ale ve Vladivostoku prohrál 3:4. Po dvou předchozích domácích vítězstvích tak Avangard vede v osmifinálové sérii 2:1. Sobotka si připsal ještě asistenci a s pěti body je nejproduktivnějším českým hráčem vyřazovacích bojů.



Sobotka v 32. minutě snížil z dorážky na 1:2, i když se před brankářem Bobkovem ocitl v sevření dvou domácích hráčů. V poslední minutě druhé části hry český útočník přihrál na druhý gól Pjanovovi a Omsk pak 15 sekund po zahájení třetí třetiny vyrovnal na 3:3.

Že padl rozhodující gól, muselo rozhodčím v 55. minutě napovědět video. Po střele Kazakova puk rychle vyletěl z Furchovy branky ven a hodnou chvíli se hrálo dál, po přezkoumání situace se ale skóre změnilo na konečných 4:3 pro Admiral.

Obhájci Gagarinova poháru z Magnitogorsku sice v Číně prohrávali, ale během necelých čtyř minut stav otočili. Nad Kunlunem nakonec zvítězili 3:2 a v sérii vedou už 3:0. Na druhou branku hostů přihrál Jan Kovář. Ani Čeljabinsk v brance s Pavlem Francouzem vedení neudržel a v Astaně prohrál 1:3.

Druhý gól v play off vstřelil Jiří Sekáč z Kazaně. Ta v Ufě prohrávala dokonce už 0:3, během jedenácti minut sice dokázala vyrovnat, nakonec ale domácímu mužstvu podlehla 3:4. Sekáč snížil na 2:3 dorážkou v přesilovce.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 3. zápasy:

Vladivostok - Omsk 4:3 (za hosty Sobotka 1+1), stav série 1:2;
Kunlun Red Star - Magnitogorsk 2:3 (za hosty Jan Kovář 0+1), stav série 0:3; Barys Astana - Čeljabinsk 3:1, stav série 2:1;
Ufa - Kazaň 4:3 (za hosty Sekáč 1+0), stav série 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud