26. února 2017 • 15:09

Pacquiao s Khanem přijali volbu fanoušků a budou boxovat v dubnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao se utká o titul mistra světa WBO welterové váhy s Angličanem Amirem Khanem, kterého mu fanoušci vybrali na twitteru. Tábory obou borců se už dohodly na termínu souboje, který promotéři stanovili na 23. dubna. Místo zápasu ještě není jasné, s největší pravděpodobností se uskuteční ve Spojených arabských emirátech.


Osmatřicetiletý Pacquaio, jenž vloni nakrátko ukončil kariéru a věnoval se politice, přistoupil k volbě soupeře netradičně. Dal totiž možnost svým fanouškům, aby mu ho vybrali v anketě na twitteru. Nabídl jim čtveřici boxerů a Khan, stříbrný medailista z OH v Aténách 2004, vyhrál jasně se 48 procenty hlasů.

Pacquiao, jenž jako jediný boxer získal mistrovské tituly v sedmi různých váhových kategoriích, se vloni v listopadu vrátil po půlroční pauze do ringu, v Las Vegas porazil úřadujícího šampiona Jessieho Vargase a získal titul mistra světa.

Svou bilanci v profiringu vylepšil na 59 vítězství, šest porážek a dvě remízy. Třicetiletý Khan prohrál z 35 zápasů čtyři. Naposledy boxoval v květnu 2016, kdy si vyzkoušel souboj o dvě váhové kategorie výš a v mistrovském duelu střední váhy organizace WBC prohrál s Mexičanem Saúlem Álvarezem k.o.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud