26. února 2017 • 20:06

Bartovič: Prezidentský pohár si chceme vyhrát sami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberečtí Bílí Tygři, úřadující extraligoví šampioni a lídři probíhajícího ročníku, promarnili příležitost potvrdit již dvě kola před koncem obhajobu Prezidentského poháru. Proti Brnu (1:2) naopak prohloubili střelecké trápení posledních zápasů a o vítězství v základní části tak budou muset ještě hodně zabojovat.


"Vypadá to, že si to necháváme na poslední zápas," hořce se pousmál Milan Bartovič v pozápasovém hodnocení zápasu s novináři. "Chceme si ale Prezidentský pohár vyhrát sami a nespoléhat se na ostatní mužstva. Jsme v situaci, kdy jsme sice prohráli dva zápasy za sebou, ale je dobré, že hrajeme hned v úterý a můžeme to napravit. Bylo by nejlepší hned v Litvínově bodovat a vyhrát tam," konstatoval odhodlaně liberecký forvard.

Právě on ukončil v 53. minutě při oslabení za stavu 0:2 střelecký půst Liberce, který před blížícím se play off narostl až na hrozivých takřka 155 minut. Jeho trefa ale nakonec znamenala pouze zkorigování nepříznivého stavu a body nepřivála.

"Ve Vítkovicích nám zápas moc nevyšel, ale dnes jsme bojovali a šli jme za vítězstvím. Myslím, že to bylo odmakané. Někdy jsou prostě takové zápasy, že to tam nepadne a to bylo právě dnes. My jsme si k tomu něco řekli a jdeme bojovat dál," odmítl slovenský útočník rázně náznaky výkonnostní krize.

První třetina byla z jeho pohledu perfektní. Ze strany jeho týmu určitě nejpovedenější. "Měli jsme tam vyložené šance a kdyby to bylo 3:0, tak myslím, že byl zápas rozhodnutý. Nedali jsme je však a místo toho jsme pak sami prohrávali. Dali jsme si pak vlastní gól na 0:2, takže i když jsme pak zkorigovali a měli v závěru tlak, bohužel v posledních zápasech opravdu moc gólů nedáváme," přemítal Bartovič.

Mohl skórovat už dříve, jenže při samostatném úniku jeho pokus o bekhendový blafák Marek Čiliak skvěle přečetl. "Odchytal perfektní zápas, ve druhé třetině mi chytil nájezd, v první třetině zlikvidoval šance. Chytal výborně. Ale myslím si, že se nyní málo tlačíme do předbrankového prostoru, tam odtud padají góly. Na tom musíme zapracovat," řekl Bartovič.

"Jako nějaké varování bych to ale nebral. Hrajeme dobrý hokej celou sezónu a že jsme nyní prohráli dva zápasy, to není žádná velká tragédie. Řada týmů sem celou sezónu jezdila hodně bránit, já v tom prostě nevidím velký problém," uzavřel rázně Bartovič téma střeleckého trápení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud