27. února 2017 • 11:08

Gólman Budaj zamířil z Los Angeles do Tampy Bay za Bishopa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový brankář Peter Budaj se stěhuje z Los Angeles do Tampa Bay výměnou za amerického gólmana Bena Bishopa a právo výběru v pátém kole letošního draftu. Lightning získali ještě slovenského obránce Erika Černáka a dvě volby v červnovém draftu - jednu v sedmém kole a další bude teprve upřesněna.


Čtyřiatřicetiletý Budaj předvedl podařený návrat do NHL po dvou sezonách strávených v nižší AHL, poté co se v úvodním utkání sezony zranila jednička Jonathan Quick. V 53 duelech vychytal 27 výher, má průměr 2,12 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,7 procenta. Se sedmi čistými konty se dělí o vedení s Bradenem Holtbym z Washingtonu.

Quick se vrátil do sestavy Kings v sobotu a klub získal další oporu v osobě Bishopa, který v letech 2013 a 2015 kandidoval na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL. Před dvěma roky pomohl Tampě Bay do finále Stanleyova poháru. Po této sezoně mu končí dvouletý kontrakt celkem na 11,9 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

"Byl důležitou součástí našeho úspěchu v poslední době. Ale je nutné dělat těžká rozhodnutí s ohledem na platový strop," řekl generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman. Budaj bere aktuálně 600 tisíc dolarů. Ruský gólman Andrej Vasilevskij má v Tampě Bay plat 925 tisíc a od příští sezony mu vstoupí v platnost tříletý kontrakt na 10,5 milionu.

Devatenáctiletého Černáka si vybralo Los Angeles v roce 2015 ve druhém kole draftu na 43. pozici. Odchovanec Košic hraje druhou sezonu v juniorské OHL za Erie Otters.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud