27. února 2017 • 16:25

Trenér Rada převezme ženskou fotbalovou reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novým trenérem ženské fotbalové reprezentace je Karel Rada. Vicemistr Evropy z roku 1996 tým poprvé povede tento týden na přípravném turnaji na Kypru. Nadále zůstává i trenérem reprezentační sedmnáctky, kterou čeká v květnu domácí mistrovství Evropy, a také fotbalistek Viktorie Plzeň.


Pětačtyřicetiletý Rada v roce 2008 ukončil hráčskou kariéru, během které oblékal dresy Dukly, Olomouce, Trabzonsporu, Slavie, Frankfurtu, Teplic a Bohemians. Rovněž nastoupil do 43 zápasů za národní tým. Kvůli své dceři Adéle začal trénovat žačky v Plzni a postupně se vypracoval v nejlepšího ženského trenéra České republiky za rok 2016.

U národního týmu nahradil Stanislava Krejčíka, který skončil v listopadu. Jeho první akcí je turnaj na Kypru, kde Češky čekají zápasy s Irskem, Walesem, Maďarskem a o umístění. Rada se k týmu připojí až 2. března po návratu ze soustředění sedmnáctky v Itálii. Do té doby fotbalistky povede jeho asistent Miroslav Jíra.

"Nyní je schválený realizační tým do léta letošního roku. Bude to o vyzkoušení si naší spolupráce, jak nám vše bude vyhovovat, a následně dojde k definitivnímu potvrzení složení realizačního týmu," řekl Rada pro web FAČR. "Čeká nás půlroční přípravné období před startem další kvalifikace. Chceme tento čas využít k přípravě týmu, sledování hráček, jak budou pracovat i v klubech a případnému zapracování dalších nových tváří do týmu," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud