27. února 2017 • 19:18

První testovací den F1 jezdil nejrychleji Hamilton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojnásobný mistr světa Lewis Hamilton byl nejrychlejším pilotem prvního testovacího dne týmů formule 1 na novou sezonu. Dvaatřicetiletý Brit na okruhu v Barceloně dosáhl s mercedesem o 0,113 sekundy lepšího času, než druhý Sebastian Vettel z Německa. Čtyřnásobný světový šampion se svým ferrari odkroužil nejvíce kol - 128.


Formule 1 se dnes daly do pohybu po tříměsíční zimní pauze. Hamilton jezdil odpoledne, dopolední část řídil nový monopost W08 jeho nový kolega Valtteri Bottas. Finský nástupce úřadujícího šampiona Nica Rosberga, který pár dnů po zisku titulu nečekaně ukončil kariéru, skončil v trénincích šestý.

Hamilton absolvoval 73 kol, Bottas 79. Jinou strategii zvolilo Ferrari a nechalo jezdit jen Vettela. V úterý dostane příležitost druhý pilot Kimi Räikkönen, Vettel bude mít volno.

Technické problémy měly dnes Red Bull a McLaren. První z nich řešil potíže se senzorem a pak s baterií. "Lepší je mít problémy teď než během sezony," konstatoval šéf týmu Christian Horner. Fernando Alonso za volantem mclarenu stihl jen 29 kol kvůli potížím s nádrží oleje.

První oficiální testy potrvají v Barceloně do čtvrtka, druhé se uskuteční od 7. do 10. března. Sezona začne Velkou cenou Austrálie 26. března. Mercedesy budou usilovat o čtvrtý individuální i týmový titul za sebou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud