1. března 2017 • 21:04

Volejbalistky Olomouce ukončily pohárovou nadvládu Prostějova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky Olomouce ukončily devítiletou nepřetržitou nadvládu Prostějova v Českém poháru. Ve finále v domácí hale zvítězily svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého 3:2 a připsaly si po dvaadvaceti letech třetí vítězství v této soutěži.


Prostějovské hráčky dominovaly Českému poháru od roku 2008, o rok později začala jejich suverenita v extralize. Rivalky z Olomouce ale dnes navázaly na své sobotní ligové vítězství v Prostějově a v rozhodujícím tie-breaku proměnily po 105 minutách hry druhý mečbol.

Výbornou momentální formu prokázaly hráčky Olomouce v úvodních dvou setech. V nich diktovaly tempo, převyšovaly soupeře útočným tlakem, který podložily důrazným podáním a jistou obranou. Na síti se výrazně prosazovala s Janou Napolitano hlavně chorvatská blokařka Bernarda Čutuková. Naopak hráčkám Prostějova se nedařil příjem a také jejich obrana na síti byla děravá.

Favorit se ale ve třetím setu dostal z útlumu. "Začaly jsme více bojovat a také jsme zpřesnily hru na síti," uvedla prostějovská nahrávačka Veronika Tinklová. K obratu ve třetím setu zavelela kubánská smečařka Sulian Matienzová, která zakončovala většinu prostějovských útoků.

Olomouc oproti preciznímu výkonu v úvodních dvou setech postrádala agresivitu a Prostějov zvládl lépe i koncovku čtvrtého setu.

V nervózním tie-breaku se skóre přelévalo na obě strany. V závěru volejbalistky Prostějova doplatily na nevynucené chyby. Podařilo se jim ještě odvrátit první mečbol, druhý už ne.

Olomouc vyhrála Český pohár také v letech 1994 a 1995. Následně se Hanačky ještě třikrát dostaly do finále (2009, 2011 a 2012), kde vždy podlehly Prostějovu 0:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud