4. března 2017 • 19:25

Nymburk udolal basketbalisty Pardubic až v poslední čtvrtině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburka se opět nadřeli s Pardubicemi. Ve 4. kole nadstavby NBL doma sice vyhráli 100:94, ale zápas museli v poslední čtvrtině otáčet, když ještě v 34. minutě prohrávali. Obhájce titulu tak dělí už jediná výhra od jistoty prvního místa pro play off.


Pardubice připravily Nymburku zatím jedinou prohru v sezoně a i tentokrát mu byly vyrovnaným soupeřem. Celkem dvanáctkrát se měnilo vedení v zápase a domácí museli být ve střehu do posledních minut.

Nymburk sice ve druhé čtvrtině utekl na dvanáct bodů, ale Pardubice ve třetí čtvrtině předvedly velký obrat a šly do vedení. Staraly se o to zejména obě největší hvězdy týmu, Burnett a Autrey dohromady nastříleli 50 bodů.

Pak ale zavelel nymburský kapitán Welsch, dvěma koši zařídil vedení a výhru dokonaly zahraniční hvězdy. Klíčová byla trojka Sant-Roose tři minuty před koncem znamenající sedmibodový náskok, na který už Pardubice neměly odpověď.

"Donutili jsme hrát Nymburk až do konce, protože ještě pět minut před koncem jsme vedli. V rozhodujících fázích ale domácí potvrdili svoji kvalitu. Zatímco oni své střely proměnili, my ne," hodnotil asistent trenéra Pardubic Tomáš Bartošek. "Nemáme se vůbec za co stydět, odvedli jsme dobrý výkon. Když takto budeme pokračovat dál, tak jenom dobře," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud