22. března 2017 • 21:45

Plzeň otočila zápas v Liberci a vynutila si pokračování série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně vyhráli v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Liberce 5:3 a vynutili si pokračování série. Úřadující mistr sice vedl po první třetině 3:1, ale hosté čtyřmi góly ve druhé dvacetiminutovce skóre otočili a odmítli možný konec série. Hattrickem se na výhře Západočechů podílel Miroslav Indrák, skvělý výkon podal brankář Matěj Machovský, který si připsal 43 zákroků. Série bude pokračovat v pátek na ledě Plzně.


Do první šance utkání se po pár vteřinách zápasu dostal domácí Jelínek, brankáře Machovského však překonat nedokázal. A tak šla do vedení Plzeň. Vyloučení Ševce potrestal Lev, jenž překvapil Willa střelou přes obránce.

V další minutě však dostali výhodu přesilové hry i Tygři a i oni ji využili. Ševcovu ideální přihrávku mezi obránce zužitkoval Valský. I pod další gól se podepsala nedisciplinovanost hostů. Na trestnou lavici putovali Hrnka se Lvem a Liberec přesilovku pět na tři za deset sekund využil. Do vedení jej posunul Bulíř.

Dvojnásobnou početní výhodu měli poté i Západočeši, ale nevyužili ji. Jedinou příležitost měl Kubalík, Will byl ale připraven a zlikvidoval i velkou šanci Kadlece v pokračující klasické přesilovce.

V 16. minutě Bartovič potrestal plzeňskou chybu v rozehrávce a zdálo se, že bude rozhodnuto. Navíc následně mohlo být pro hosty ještě hůře, s Bulířovou gólovou šancí si ale Machovský poradil. "Po první třetině jsem s tím chtěl seknout, ale trenér gólmanů mě překecal, že to zvedneme. A to se stalo," řekl Machovský.

Ve druhé třetině se totiž obraz hry zcela změnil a Indiáni zápas otočili. Hned ve 21. minutě snížil Indrák, a když poté v přesilové hře nedokázal vrátit domácím zpět dvoubrankové vedení Bulíř, začala se prosazovat Plzeň a zejména mimořádně střelecky disponovaný Indrák.

"Napadalo nám to tam. Po první třetině jsme si řekli, že to nezabalíme, že do toho půjdeme. Vyšlo to, dali jsme čtyři góly a otočili zápas," pochvaloval si jedenadvacetiletý útočník, který v početní výhodě ve 30. minutě vyrovnal, načež Will opustil domácí branku.

Trenér Pešán místo Willa poslal na led Lašáka, ráz hry v této třetině to však nezměnilo. Posunout Liberec zpět do vedení mohli Valský nebo Vantuch, ani jeden z nich však Machovského nepřekonal. Zato hosté s šancemi naložili lépe. O čtvrtý gól se postaral Stach a následně dokonal hattrick Indrák.

"Byl to takový náš klasický kolaps. Něco podobného se nám stalo na konci ledna v zápase s Pardubicemi, kdy jsme vedli 3:1 a utkání jsme prohráli. Ztratili jsme pokoru a dali jsme soupeři možnost zvrátit zápas. A to samé se nám stalo i dnes, byla to jen a jen naše chyba. V první třetině jsme dominovali, pak ale přišlo uspokojení z naší strany, mysleli jsme si, že už to půjde samo," zlobil se Ján Lašák.

Liberec se poté tlačil do útoku, snažil se snížit a zabránit pokračování série, narážel však na spolehlivého Machovského. Zatímco jeho počet zákroků neustále narůstal, Lašák byl bez práce. Soustavný nápor však ke snížení nevedl. "Pořád jsme věřili, že snížíme na 4:5. Jinak bychom nemuseli hrát. Nějaké šance tam byly, ale Matěj chytal výborně," řekl domácí obránce Radim Šimek.

V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Schleiss, brejk ale neproměnil. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, Liberec nedokázal snížit ani při dlouhé power play. "Věděli, že Liberec půjde ještě do většího tlaku. Připravili jsme se na to a myslím, že jsme obstáli. Klukům bych chtěl poděkovat, že to nezabalili," řekl trenér hostů Ladislav Čihák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud