23. března 2017 • 13:44

Kulhavý se Sauserem klesli po defektu v Cape Epic na třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jaroslav Kulhavý se švýcarským parťákem Christophem Sauserem dnes ztratili v nejdelší etapě závodu Cape Epic kvůli defektu českého bikera hodně času. Dvojnásobní vítězové tohoto závodu dvojic na horských kolech v Jihoafrické republice dojeli ve 4. etapě čtvrtí a v průběžném pořadí si pohoršili z druhého místa na třetí.


Kulhavý se Sauserem se v předchozích dvou dnech radovali z etapových výher a na 112 kilometrech a 2150 výškových metrech plánovali zaútočit na žlutý trikot německo-brazilské dvojice Manuel Fumic, Henrique Avancini. Místo toho však kvůli opravě prázdné duše kola Kulhavého ztratili na nejlepší tři a čtvrt minuty.

"Jaro dnes přejel snad přes tisíc kamenů a v závěru trefil jeden, který mu roztrhl boční část pláště. Použili jsme dvě ucpávky, ale stále ztrácel vzduch. Dali jsme tam třetí, ale stálo nás to hodně času," uvedl Sauser.

Etapu vyhrála nizozemsko-švýcarská dvojice Michiel Van der Heijden, Andri Frischknecht, kterým v závěru přenechali triumf jejich týmoví kolegové Nino Schurter a Matthias Stirnemann ze Švýcarska.

Průběžné vedení si udrželi dnes třetí Fumic s Avancinim. Na druhé místo se posunul olympijský vítěz a mistr světa Schurter se Stirnemannem, kteří ztrácejí 1:42 minuty. Šampioni z let 2013 a 2015 Kulhavý se Sauserem mají před závěrečnými třemi etapami závodu odstup 2:15 minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud