25. března 2017 • 12:11

Běžkyně Smutná se vrátila na stupně vítězů ve Ski Classics

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná se po dvou nevydařených závodech v seriálu Ski Classics vrátila na stupně vítězů. Po nedokončeném Vasově běhu a osmém místě v Birkebeinerrennetu dnes ve Švédsku obsadila v Aarefjällsloppetu na 55 kilometrů klasicky druhé místo.


Ve finiši v závěrečném stoupání, ve kterém museli lyžaři k jeho zdolání použít techniku takzvaného "stromečku", těsně prohrála s vedoucí ženou průběžného pořadí a domácí favoritkou Brittou Johanssonovou-Norgrenovou. Dvanáctá skončila Klára Moravcová.

Smutná, jež před Vasovým během vyhrála pět dílů seriálu za sebou včetně Jizerské padesátky, protnula cílovou čáru jen o dvě sekundy později, druhou příčku uhájila o necelé tři sekundy před dotírající Kari Vikhagenovou-Gjeitnesovou z Norska. Vítězná Švédka si připsala třetí triumf v sezoně po Vasově Běhu a La Sgambedě a v čele průběžného pořadí zvýšila dva závody před koncem seriálu náskok na druhou Smutnou na 330 bodů.

Souboj o prvenství v závodě mužů rozklíčovala až cílová fotografie, podle níž v norském duelu zvítězil Anders Aukland před vedoucím mužem průběžné klasifikace Tordem Aslem Gjerdalenem. Aukland si ve 44 letech připsal první triumf od vítězství v La Sgambedě v prosinci 2014. Nejlepší z Čechů Petr Novák doběhl na 21. místě, 28. skončil Pavel Ondrášek, Stanislav Řezáč byl 32. a o dvě příčky za ním dokončil závod Lukáš Bauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud