26. března 2017 • 12:31

Bikeři Kulhavý se Sauserem skončili na Cape Epic druzí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý se švýcarským bikerem Christophem Sauserem obsadili v etapovém závodu dvojic Cape Epic druhé místo. Dvojnásobní vítězové z let 2013 a 2015 tak při svém třetím společném startu v Jihoafrické republice poprvé nevyhráli.


Po sedmi etapách se museli sklonit před olympijským šampionem z Ria a mistrem světa Ninem Schurterem a jeho švýcarským krajanem Matthiasem Stitnemannem, kteří triumfovali s náskokem více než osmi minut. Pro oba to bylo premiérové vítězství v Cape Epic.

"Měli jsme v plánu tady vyhrát příští rok, ale povedlo se nám to o rok dříve. Jsme napřed. Uspět tady hned při prvním startu je neskutečné," radoval se Schurter. Vedení se ujali po vítězství v páté etapě. Další den vyhráli znovu a na své největší soupeře Kulhavého se Sauserem, pětinásobným vítězem Cape Epic, najeli téměř šest minut, čímž závod prakticky rozhodli.

"Myslím, že jsme letos změnili povahu toho závodu, společně s Manuelem Fumicem a Henriquem Avancinim. Ukázali jsme, že i hoši z cross country tu mohou vyhrát, čímž jsme asi hodně lidí překvapili," uvedl Schurter.

Poslední etapu dokončili se Stirnemannem jako třetí o 38 sekund za vítěznou nizozemsko-švýcarskou dvojicí Michiel van der Heijden, Andri Frischknecht. Kulhavý a Sauser dojeli šestí o 1:56 zpět. "Mysleli jsme, že Christoph s Jaroslavem budou útočit, ale po startu bylo vidět, že Christophovi to dnes nejde. Tím to z nás spadlo a jeli jsme rozumně, vyvarovali jsme se defektů a pádů," uvedl Stirnemann.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud