26. března 2017 • 20:24

Hlasy po utkání kvalifikace MS 2018 ve fotbale San Marino - ČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny C kvalifikace MS 2018 ve fotbale San Marino - ČR (0:6):


Karel Jarolím (trenér ČR): "Jsem spokojený, protože v takovém zápase jsme mohli jen ztratit. Jsem rád, že jsme nepřipustili drama a rozhodli jsme už v první půli. Byli jsme hladoví po tom střílet góly, kluci se dobře pohybovali, to byl hlavní důvod výhry. Ve druhé půli už bylo méně kolmých přihrávek, více jsme to obehrávali, proto nebylo tolik šancí. Splnili jsme to, co se čekalo. Je o co hrát, ale teď nás čeká nesmírně důležité utkání v Norsku."

Antonín Barák (záložník ČR): "Chtěli jsme to rozhodnout co nejdříve a pak kontrolovat. To se docela povedlo, takže spokojenost. Jsem hrozně šťastný, že jsem to dvakrát proměnil. Kluci mi to skvěle připravili, tak jsem to měl docela jednoduché. Ze začátku to nebylo jednoduché, kluci ze San Marina se dobře posouvali. Pomohl nám ten první gól, vzápětí přidal Vláďa Darida druhý a už nám to šlo v koncovce lépe."

Vladimír Darida (záložník ČR): "Udělali jsme si zápas takový, jaký jsme chtěli. Dali jsme rychle góly a mohli jsme si zápas užít. Překonat jejich blok nebylo úplně jednoduché, ale měli jsme nacvičené varianty a loby za obranu docela vycházely. Snažili jsme se je zamknout a držet je. Škoda, že nám nevyšly některé akce ve druhé půli a nedali jsme ještě více gólů. Ale rozhodli jsme v první půli, protože nikdo z nás to nechtěl honit v závěru. Za stavu 5:0 se pak není kam hrnout, chtěli jsme si akce připravit. Penalta to byla jasná a jsem rád, že jsem dal druhý gól. Jen škoda, že jsem ještě dvakrát trefil tyče, gólů mohlo být i víc."

Jakub Jankto (záložník ČR): "Určitě jsme spokojení. Byla povinnost tady vyhrát. Severní Irové i Norové s nimi měli problémy, takže jsme nechtěli nic podcenit. Hlavně v prvním poločase jsme hráli hodně dobrý fotbal, i když oni hráli v opravdu hlubokém bloku. Byli zalezlí v devíti lidech, to jsem v kariéře ještě nezažil. Jsem rád, že mě dal trenér do základu, hodně si toho vážím. Jen škoda, že jsem nedal gól, na který jsem měl velkou chuť."

Tomáš Sivok (kapitán ČR): "Hlavní bylo nic nepodcenit. Pamatoval jsem si, jak jsme tu za pana Brücknera museli bojovat až do konce, takže mě to trochu strašilo. Přistoupili jsme k tomu výborně a za tu první půli jsme si to zasloužili. Norové je dlouho dobývali, my jsme dali góly docela brzy a udělali jsme si to snazší. Pro nás jsou to důležité tři body, se kterými jsme počítali. Navíc skóre je výborné a i hráči si zvedli sebevědomí."

Zdroj: ČT Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud